'PS4 tech demo van Quantic Dream wordt echte PS5 game'

News
maandag, 31 januari 2022 om 13:30
the dark sorcererf1643626731
Volgens een insider werkt Quantic Dream aan een PS5 game gebaseerd op de PS4 tech demo The Dark Sorcerer. De demo is een sketch over een duistere tovenaar.
Volgens insider AccountNGT op Twitter heeft de Franse ontwikkelaar Quantic Dream nieuwe details onthuld over haar volgende titel. Naar verluidt zal er een game gebaseerd op de PS4 tech demo The Dark Sorcerer verschijnen. De game zal de codenaam ‘Dreamland’ hebben en bevat een non-lineaire verhaallijn geschreven door David Cage.
Er wordt ook gezegd dat de game cross-gen is en naar de PS5 én PS5 komt, maar AccountNGT speculeert dat dit zou kunnen veranderen. Verder vertelt hij ook dat de game wordt gebaseerd op humor en geavanceerder zal zijn dan Star Wars Eclipse. De game zal naast de PlayStation consoles ook verschijnen op de PC.

De demo van The Dark Sorcerer werd onthuld op E3 2013, voor de release van de PlayStation 4. In de twaalf minuten durende demo zien we een tovenaar met duistere magie, voordat wordt onthuld dat alles zich afspeelt op een filmset en de demo verandert in een sketch.

Quantic Dream werkt ook aan Star Wars Eclipse

Verder werkt Quantic Dream ook aan Star Wars Eclipse. De game zal zich afspelen in het tijdperk van de High Republic en werd aangekondigd tijdens The Game Awards. Op Twitter vertelt AccountNGT dat dit een actie avonturengame zal zijn gebaseerd op de structuur van The Last of Us. Daarnaast zal de game ook een open world bevatten en wordt er door Quantic Dream Montreal gewerkt aan multiplayer-, gameplay- en leveldesign-aspecten. Een releasedatum voor deze game is nog niet bekend, maar het zal kunnen dat de game mogelijk pas in 2026 of 2027 uitkomt.