PS4 hack maakt het mogelijk om homebrew apps te gebruiken

News
woensdag, 15 december 2021 om 10:00
ps4 2326616 1920f1639557309
Het is hackers gelukt om de PS4 te jailbreaken. Hierdoor kunnen er nu apps op de PS4 worden gebruikt die niet door Sony zijn goedgekeurd. De groep achter de hack meldt de doorbraak op Twitter.
Hackers hebben een kwetsbaarheid gevonden in de software van de PS4. Door deze kwetsbaarheid is een hackersgroep erin geslaagd om homebrew apps te gebruiken op de PS4. Dit betekent dat er dus games of apps kunnen worden gespeeld via de console die niet door Sony zijn goedgekeurd. Waaronder illegaal gedownloade games.

Exploit voor veel PS4 gebruikers uit te voeren

De exploit werkt voor de software tot en met versie 9.00. Gezien de meest recente versie 9.03 is, is het dus waarschijnlijk mogelijk voor velen dat de PS4 te hacken is als ze de laatste tijd geen updates meer hebben uitgevoerd.
Volgens één van de hackers van de groep zou de exploit ook werken voor de PS5, maar gezien het hoofd achter de hackersgroep geen PS5 zou hebben, hebben ze dit nog niet kunnen uittesten. De groep heeft de exploit dus nog niet voor de PS5 beschikbaar gemaakt.
Eerder zeiden hackers ook al dat ze een grote doorbraak hadden gemaakt in het proberen door te breken binnen het beveiligingssysteem van de PS5. De hackers zouden de Root Keys in handen hebben gekregen. Deze groep wil er ook voor zorgen dat er meer software dan alleen wat goedgekeurd is door Sony kan draaien op de PS5.