Nintendo komt vandaag met indie games showcase

News
woensdag, 15 december 2021 om 9:30
Liefhebbers van indie games kunnen hun ogen vandaag gesperd houden. Nintendo komt later op de dag namelijk met een Nintendo Indie World Showcase, waarbij onafhankelijke ontwikkelaars in het zonnetje worden gezet.
Normaliter gaat de aandacht tijdens veel evenementen uit naar de grote AAA titels. Dat is niet vreemd, want in die games wordt het meeste geld gepompt, inclusief een flink budget voor marketing. Vandaag wordt er alleen wel veel aandacht gegeven aan indie games.
Nintendo heeft namelijk via Twitter aangekondigd dat het op 15 december een nieuwe Nintendo Indie World Showcase zal houden. In een presentatie van ongeveer twintig minuten zal er informatie worden gedeeld over aankomende indie games die op de Nintendo Switch zullen uitkomen. De indie games showcase zal van start gaan om 18:00 Nederlandse tijd en is hier te volgen.

Welke indie games worden er getoond?

Het is momenteel nog niet bekend naar welke games de aandacht uit zullen gaan. Het is mogelijk dat er een aantal nieuwe titels aangekondigd zullen worden. Een game waarvan veel fans hopen dat die getoond gaat worden is Hollow Knight: Silksong.
Het is namelijk al lang stil rondom het vervolg op het zeer succesvolle Hollow Knight. Silksong is aangekondigd in 2019 door middel van een trailer, wat werd opgevolgd met een demo op E3 2019. Sindsdien hebben we alleen weinig meer gehoord van de game, dus hopelijk zal de indie games showcase vandaag meer gaan tonen.