Apple: "Jaarlijks een nieuwe iPhone is geen probleem"

News
dinsdag, 10 oktober 2023 om 10:30
iphone 15 pro max 3f1696191211
Er verschijnt elk jaar een nieuwe iPhone, maar je kunt je afvragen of dat nog nodig is. De vernieuwingen zijn per jaar niet meer zo groot als ze ooit waren. Toch blijft Apple er jaarlijks één uitbrengen “voor de mensen die dat willen”
Ooit waren smartphones elk jaar aanzienlijk beter, maar de sprongen worden steeds kleiner. Met het oog op het milieu wordt de vraag dan ook wel eens opgeworpen of het nodig is om elk jaar nieuwe modellen te maken. Die vraag is door Brut voorgelegd aan Apple-CEO Tim Cook.
Cook ontkent niet dat er veel gebruikers zijn voor wie een jaarlijkse upgrade onzinnig is. Maar volgens de Apple-CEO is het evengoed geweldig dat er elk jaar een nieuwe iPhone is voor mensen die op dat moment een nieuwe iPhone willen. Wat betreft het klimaat wijst hij erop dat gebruikers hun oude toestel kunnen inruilen, waarna het refurbished wordt doorverkocht, of zorgvuldig uit elkaar wordt gehaald om de nog bruikbare materialen terug te winnen.

Apple maakt geen geheim van milieu-werk

Apple probeert details rondom nieuwe producten meestal geheim te houden, maar gedraagt zich heel anders op het gebied van milieu. Het bedrijf laat juist veel zien van wat er gedaan wordt. Dat is volgens Cook omdat het klimaat een vlak is waarop Apple nageaapt wil worden door bedrijven die hetzelfde zouden kunnen doen.
Er zijn natuurlijk vraagtekens te plaatsen bij Apple’s klimaatdoelen, aangezien bedrijven die winst willen maken zelden zoveel aan het klimaat doen als mogelijk zou moeten zijn. Met name over het gebruik van de term koolstofneutraal heeft de interviewer van Brut vraagtekens, aangezien echte koolstofneutraliteit onmogelijk is. Cook wijst erop dat Apple een eigen definitie van de term vermeldt op zijn website, waar het bedrijf zich volgens Cook aan probeert te houden.

Populair Nieuws