Gratis PS Plus Essential games voor oktober 2023 nu speelbaar

News
donderdag, 05 oktober 2023 om 9:00
playstation plus newf1655289162
Het is oktober en dat is de griezelmaand! Ook PS Plus abonnees kunnen nu aan het griezelen, want de nieuwe toevoegingen voor PS Plus Essential zijn nu te spelen. Met The Callisto Protocol komen fans van horror in de ruimte prima aan hun trekken en ook wie fan is van het meer aardse bizarre kan zijn lol op met Wierd West.
De temperatuur kruipt langzaam omlaag, de spinnen vervangen de muggen en de de dagen worden korter. Het is oktober en dus staat de herfst op beginnen. Oktober is ook de maand van Halloween en griezelen. Dat weet Sony ook en die geeft PS Plus abonnees daarom een bijzonder prettige horrorgame. Wie liever de boer uithangt kan dat ook, in het nieuwste deel van de langlopende Farming Simulator reeks. Zo is er deze maand voor elk wat wils! De nieuwe toevoegingen zijn nu live en voor abonnees gratis te spelen.

The Callisto Protocol

Space horrorgame The Callisto Protocol. Deze game is van de studio Striking Distance, de studio onder leiding van Dead Space-bedenker Glen Schofield. Inmiddels heeft Schofield de deur van de studio alweer achter zich dicht getrokken nadat The Callisto Protocol toch niet het gehoopte financiële resultaat opleverde. Niet getreurd, The Callisto Protocol is een puike game die bij het spelen direct aan de illustere voorganger Dead Space doet denken. Veel mechanieken, de setting en zelfs het type vijanden lijken rechtstreeks over te zijn gekomen van Dead Space.
Onze reviewer Stefan vergeleek de game met een achtbaan:
"The Callisto Protocol is net zo’n rit, waar je sterk begint, maar gaandeweg de campagne kent de game een aantal duidelijk ups en downs. De gameplay kent een flinke dip op een derde, als jouw uitrusting de golf met vijanden eigenlijk niet aankan. Een aantal upgrades en nieuwe uitrusting verder keert het tij zich en begin je er lekker in te komen, om vervolgens vrij abrupt tegen het einde aan te lopen." Stefan gaf de game een 7,5 en raadde aan de game toch vooral ook zelf uit te proberen. Nu met PS Plus heeft iedere abonnee daar een perfecte kans voor!

Farming Simulator 22

Van een heel ander slag is Farming Simulator 22. Deze simulator kan je geheel op je eigen tempo spelen. Farming Simulator 22 is, naast Flight Simulator, toch wel de bekendste game uit het rijke genre van simulatoren. In deze game kan je heerlijk ontspannen de boer uithangen, of met je vrachtwagen en aanhanger door het terrein rijden.
De game wordt breed ondersteund door zowel GIANTS Software als door de community, en is één van de weinige console-games die mods ondersteunt. Daar wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt, wat de speelbaarheid en uitbreidingsmogelijkheden enorm maakt.
Voor wie dit toch nog niet genoeg is, komt later dit jaar de Premium editie uit, inclusief alle extra content die GIANTS zelf gemaakt heeft. Dat is behoorlijk veel, met heel veel extra merken, maar ook productieketens en een nieuwe map, genaamd Zielonka. Tot die tijd kan iedereen met een beetje boeren verstand zich helemaal verliezen in Farming Simulator 22 in de PS Store.

Weird West

De derde game is Weird West. Weird West is een top-down actie rollenspel met sim-elementen. Elke speelbeurt is anders. De game is gebaseerd op het genre met dezelfde naam, die ook wel bekend is geworden als fantasy western, horror western en science fiction western. Een wild west sfeertje dus, maar dan met een flinke dosis surrealisme! Je speelt als één van vijf bijzonder verschillende karakters, waarbij de verhaallijnen van de vijf karakters flink door elkaar lopen. Wees dus op je hoede met de keuzes die je maakt!