PS Plus Collection game krijgt geen gratis PS5 upgrade

News
donderdag, 16 juni 2022 om 14:30
playstation plus newf1655289162
Abonnees van PlayStation Plus hebben toegang tot een lijst games die ze gratis kunnen spelen, de zogeheten PS Plus Collection. Eén titel in de collectie krijgt binnenkort een gratis PS5 upgrade, maar niet voor PS Plus-leden.
De afgelopen week zijn er veel presentaties geweest van ontwikkelaars en uitgevers, omdat normaal rond deze periode de E3 wordt georganiseerd. Ook Capcom hield een showcase, waarbij er voornamelijk de focus werd gelegd op verschillende Resident Evil games. Zo werden er beelden getoond van de Resident Evil 4 Remake en werd onthuld dat Resident Evil 7 Biohazard een gratis next-gen upgrade krijgt.
Sommige spelers kunnen de griezelige game alleen niet op de PlayStation 5 en Xbox Series X/S spelen. IGN meldt namelijk dat PS Plus-abonnees die de game hebben geclaimd via de PS Plus Collection geen gebruik kunnen maken van de gratis PS5 upgrade. Terwijl eigenaren van de betaalde versie daar wel gebruik van kunnen maken.
De PS Plus Collection is een lijst games van twintig PlayStation 4 games, waar PlayStation Plus-eigenaren met een PS5 in huis gratis toegang tot hebben. Wil je alleen de next-gen versie van Resident Evil 7 Biohazard spelen, dan zul je dus wel eerst de game moeten komen.

Niet de eerste PS5 upgrade blokkade

Sony heeft eerder al een soortgelijke stunt uitgehaald. Vorig jaar was de Final Fantasy VII Remake één van de games die abonnees via PlayStation Plus aan hun game-collectie konden toevoegen. Het ging daarbij alleen om de PS4-versie van de game, zonder een gratis next-gen upgrade naar Final Fantasy VII Remake Intergrade. Die upgrade was wel gratis voor spelers die de remake zelf hadden gekocht.
Later in het jaar heeft Sony besloten om PS Plus-abonnees alsnog een gratis PS5 upgrade aan te bieden. Mogelijk kunnen spelers later toch nog hun PS4-versie van Resident Evil 7 Biohazard kosteloos upgraden naar de next-gen variant.