Avengers-regisseur: “MCU werkt zonder plan”

News
dinsdag, 05 april 2022 om 11:00
mv5bndq1yjbkngetyzuxzi00nzuyltgwzgutymfhztkzytjkotk0xkeyxkfqcgdeqxvynjg2njqwmdq at v1 sx1777 cr001777937 alf1583760567
Als je het MCU kijkt lijkt het vaak alsof alles van tevoren is uitgedacht. Veel details uit eerdere films komen jaren later terug, wat geregeld zorgt voor speculatie over het plan. Maar als we Avengers-regisseur Joe Russo mogen geloven is er helemaal geen plan dat van tevoren wordt uitgedacht.
Er is in het MCU bijna geen film of serie die niet verbonden is met een andere. Samen dragen ze allemaal bij aan een doorlopend en overkoepelend verhaal. Het is een formule die succesvol is gebleken en die ook af en toe door andere studio’s wordt gekopieerd.
Die kopieën zijn vaak stukken minder succesvol en vaak krijgt het ontbreken van een plan daarbij de schuld. Maar nu blijkt dat Marvel Studios voor het MCU ook niet echt met een strikt plan werkt. Joe Russo, die samen met zijn broer Anthony twee Captain America-films en de laatste twee Avengers-films regisseerde, vertelt dat tijdens in een interview tijdens het Sands International Film Festival (via Deadline).

MCU werkt met ideeën

Russo geeft aan dat er na een succesvolle film gekeken werd waar eventueel op voortgeborduurd kon worden, waarna de nieuwe ideeën volgden. Er waren wel hopen ideeën over waar het MCU heen zou gaan, zoals Infinity War en Endgame. Maar veel aspecten van het verhaal werden juist tussen de films door bedacht.
Marvel heeft ideeën over waar een verhaal heen kan. Maar de studio is altijd bereid om de koers te wijzigen. Afhankelijk van hoe het publiek reageert zet de studio meer of minder in op bepaalde verhaallijnen en personages.

Populair Nieuws