Project Cambria is de nieuwe VR-bril van Facebook

News
vrijdag, 29 oktober 2021 om 15:00
vr brilf1632908334
Tijdens het Connect-evenement van Facebook is er een nieuwe VR-headset getoond. De headset heet Project Cambria en zal naast VR ook AR ondersteunen. Er zijn nog niet veel details over de bril bekendgemaakt.
Facebook heeft weinig specificaties bekendgemaakt van Project Cambria, maar wel is bekend dat de VR-bril niet alleen zal zorgen voor haarscherpe VR-beelden, maar ook camera's heeft die op de buitenwereld staan gericht. Daardoor kan Project Cambria ook zorgen voor Augmented Reality in hoge resolutie en in kleur.
AR is niet nieuw voor VR-brillen van Oculus. De Oculus Quest 2 heeft die mogelijkheid namelijk ook maar wel in een veel lagere resolutie en alleen in zwart-wit.Door deze hoge resolutie is er een meer realistisch en bruikbaar beeld, waardoor AR nu echt mogelijk zal zijn.
Verder bevat de VR-headset ook camera’s om de ogen en gezichtsexpressie van de gebruiker te tracken. De lichaamsbewegingen en de omgeving om de gebruiker heen worden ook in de gaten gehouden volgens Facebook.
Volgens Zuckerberg zal het alleen nog wel een tijd duren voordat er een AR-bril verschijnt in de vorm van een normale bril. Dit komt omdat het lastig is om in een normale bril krachtige hardware te plaatsen. Facebook heeft wel al een samenwerking met Ray-Ban om een slimme camerabril te maken, dit noemt Facebook het eerste stapje naar een echte AR-bril.

Op weg naar de Metaverse

De nieuwe VR-headset is onderdeel rondom de ‘metaverse’ van Facebook. Dit is een virtuele wereld waarin mensen samen interactie hebben, zonder bij elkaar te zijn. Het bedrijf heeft er ook voor gekozen om een naamsverandering te ondergaan en heet voortaan Meta.
Facebook heeft aangekondigd dat Project Cambria volgend jaar zal uitkomen, wat de headset gaat kosten is nog niet bekend.

Populair Nieuws