Drie enorme maps onthuld voor Battlefield 2042

News
vrijdag, 29 oktober 2021 om 14:30
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
Ontwikkelaar EA Dice heeft vandaag een video gedeeld met daarin drie grote multiplayer maps voor Battlefield 2042. In de video zie je de mappen Renewal, Breakaway en Discarded. Elke map heeft een andere klimaat en biedt ruimte voor verschillende gevechten. Je kan de maps spelen in All-Out Warfare, Hazard Zone en in de Battlefield Portal.
Renewal is een map die zich bevindt in een Egyptische woestijn met aan de ene kant een zonne-energiecentrale en aan de andere kant van de map een onderzoeksfaciliteit. Tussen beide locaties is een muur geplaatst. Die muur heeft verschillende toegangspunten, waaronder een choke point voor de modus Conquest. Daar kunnen we dus veel sterfgevallen verwachten.
Discarded bevindt zich in India en heeft een dorp aan de westkust die helemaal is overstroomd. Ideaal voor close quarters combat-gevechten. In de map kunnen luchtvoertuigen je aanvallen, maar ook vanaf de grond kunnen tanks hun werk doen. Je moet bovendien niet alleen opletten of die dodelijke voertuigen eraan komen, maar ook de weerradar in de gaten houden. Er kan namelijk zomaar een tornado voor de nodige chaos zorgen in een potje.

IJskoude gevechten in Battlefield 2042

De derde map is Breakaway en daarvoor mogen spelers afreizen naar Antarctica. De map heeft een booreiland midden in de bevroren zee en er is ook een Outlook Station om uit te kijken op het slagveld. Een perfect punt ook voor dogfights tussen vliegtuigen. Verder zijn er nog veel afgebroken paden bij een gletsjer, waardoor spelers zich moeten bewegen via touwbruggen en ziplines. Als je toch even een verkeerde stap zet, dan is het geen overbodige luxe om een parachute bij de hand te hebben.
We moeten nog eventjes geduld hebben voor de nieuwe game van DICE in de winkelschappen ligt. Battlefield 2042 verschijnt namelijk op 19 november voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Xbox One en PC.