Problemen met PS5-saves Elden Ring worden gefixt

News
maandag, 28 februari 2022 om 17:30
elden ringf1624265795
Onlangs verscheen de nieuwe FromSoftware-game Elden Ring. Hoewel de game alom geprezen wordt, zijn er hier en daar nog technische mankementen. Zo kun je je saves verliezen als een PS5 in slaapstand gaat. Er wordt gewerkt aan een oplossing.
In een blogpost laat Bandai Namco weten op de hoogte te zijn van een probleem met Elden Ring-saves op PS5. Deze kun je namelijk verliezen als de PS5 onverwacht uitgaat of in slaapstand gaat. De oorzaak van het probleem is bekend bij het team.
Bandai Namco geeft aan dat er aan een oplossing gewerkt wordt. Het is alleen nog niet bekend op wat voor termijn deze er is. Er wordt aangeraden om tot die tijd de game altijd volledig af te sluiten wanneer je stopt met spelen.
In dezelfde blogpost worden ook verschillende problemen met de PC-versie benoemd. De game lijdt aan behoorlijke framerate-problemen. Deze zullen verbeterd worden, maar in de tussentijd wordt aangeraden om te controleren of de drivers van je grafische kaart up-to-date zijn.

Elden Ring enorm populair

FromSoftware mag blij zijn met Elden Ring, want de game geniet een enorme populariteit. Zo brak hij alle records van eerdere FromSoftware-titels als het gaat om spelers- en kijkersaantallen op Steam en Twitch. Het helpt daarbij waarschijnlijk dat de game een stuk toegankelijker is dan bijvoorbeeld Dark Souls, Bloodborne en Sekiro: Shadows Die Twice. Die lagere moeilijkheid kun je in actie zien in Elden Ring voor Dummies.