Dit is waarom Elden Ring makkelijker is dan je denkt

Article
vrijdag, 25 februari 2022 om 16:00
2021 10 22 elden ring 2f1640680547
De games van FromSoftware hebben een reputatie opgebouwd dat ze moeilijker zijn dan de gemiddelde game. Toch is het avontuur in Elden Ring een stuk makkelijker en toegankelijker dan je zou denken. Wij leggen uit waarom dat zo is!

Plan je aanvallen

De moeilijkheidsgraad in de games van FromSoftware worden vaak overschat. Dat komt met name doordat je het avontuur op een andere manier moet benaderen dan normaal en iets tactischer over je plan van aanpak moet nadenken.
FromSoftware ziet een mislukte poging niet als een straf. In andere games is jouw eigen schuld dat je doodgaat en dus zul je gestraft worden door teruggezet te worden naar de laatste checkpoint. In Elden Ring is elk moment een leerervaring, of het nu goed of slecht gaat, waar je alleen maar sterker van zal worden.
Leg je een keer onverhoopt het loodje, dan heb je altijd de kans om je verloren Runes, de currency waarmee je je vaardigheden kan upgraden en spullen kan kopen, terug te halen op dezelfde plek. Het is daarbij wel belangrijk dat je niet nog een keer doodgaat voordat je je zuurverdiende Runes weer hebt verzameld.
Daarnaast is een mislukte poging iets om van te leren. Misschien is het een val waar je per ongeluk in bent gelopen of ben je erachter gekomen dat het niet zo verstandig is om agressief en zonder nadenken de aanval te openen op een grote groep vijanden. Elke dood in Elden Ring zal je een stukje wijzer en slimmer worden, wat je op den duur alleen maar zal helpen tijdens je avontuur.
elden ring arma dos manosf1636974438

Blijf kalm

Een andere instelling die je moet krijgen om de reis in Elden Ring een stuk makkelijker te maken, is een stukje zelfbeheersing. Het is niet vreemd om gefrustreerd te raken als je vast komt te zitten in een game. We hebben het waarschijnlijk allemaal wel een keer meegemaakt. Maar het zal je voortgang in Elden Ring alleen maar in de weg zitten.
Ben je namelijk gefrustreerd, dan zal je snel dingen gaan forceren. Het is alleen belangrijk in Elden Ring om te allen tijde gefocust te blijven. Voor je het weet ga je namelijk dood bij een simpele vijand en ben je al je verzamelde Runes die verderop liggen ineens kwijt. Blijf dus kalm, neem rustig adem en ga geen onnodige fouten forceren. Dat zal je avontuur een stuk eenvoudiger zijn en het is ook goed voor je bloeddruk.
Je hoeft je bovendien niet te haasten. Er zit geen tijdsdruk op je avontuur, dus je kan alle tijd nemen in de wereld die je nodig hebt.
2021 11 15 elden ring 3f1645454966

Probeer eens een andere route

Kalm blijven als je ergens vast zit, kan een uitdaging zijn. Om je kalmte te bewaren tijdens een speelsessie, probeer eens de beeldschone wereld van Elden Ring te verkennen.
De nieuwe titel van FromSoftware heeft namelijk een magische open wereld en veel locaties om te verkennen. Als er één of meerdere vijanden in de weg staan waar je met je huidige uitrusting en statistieken niet voorbij kan komen, dan is er bijna altijd wel een andere route die je kan volgen om daar je kansen te wagen.
Als bijkomend voordeel kan je op die manier ook weer andere wapens, stukken armor, nieuwe spreuken en natuurlijk waardevolle Runes vinden om jouw personage sterker te maken. Daarmee kan je jouw reis door The Lands Between een stuk makkelijker maken.
elden ring horsef1623936438

Je trouwe maat Torrent

Dat de wereld in Elden Ring volledig open is, betekent niet dat je enorme afstanden hoeft te lopen. Al vrij snel zal je namelijk toegang krijgen tot Torrent, een trouw paard die je in de Overworld kan oproepen om je snel van plek A naar B te krijgen. En omdat de trouwe viervoeter zo snel is, ben je ook een stuk veiliger op zijn rug.
Zo zal je geregeld situaties tegenkomen waarbij het nagenoeg onmogelijk lijkt om voorbij een leger aan vijanden te komen. Maar roep Torrent op, druk op de sprint-knop en je bent er zo voorbij. Mits je een beetje buiten het bereik van je tegenstanders blijft.
Daarnaast kan je bovenop het paard ook je wapens gebruiken. Het zal qua timing initieel even wennen zijn, maar voor je het weet rijg je vijanden aan het spies als een volleerde middeleeuwse ridder. Ben je dus bezig in de open wereld van The Lands Between, zoals de magische wereld van Elden Ring heet, dan doe je er goed aan om te vertrouwen op de diensten van Torrent.
elden ring playstyles 1f1644405159

Een helpende hand

Naast de hoeven van Torrent, kan je ook de hulp inschakelen van mensen van vlees en bloed. In Elden Ring heb je namelijk verschillende manieren om de game in co-op te spelen. Zo kan je tot wel drie vrienden of vreemden jouw wereld in trekken door een gouden tekst te activeren, waarna ze jou kunnen assisteren in The Lands Between.
Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een item genaamd de Furlcalling Finger Remedy, die je door middel van veelvoorkomende bloemen simpel kan craften. Vervolgens kan je niet alleen samen met je co-op partner dungeons doorlopen, je kan zelfs de complete open wereld samen verkennen. Zo kan je je avontuur en de mooiste momenten direct delen met je beste vrienden!