Prince of Persia Sands of Time remake officieel aangekondigd

  Er gingen al lange tijd geruchten over rond, maar nu is de kogel eindelijk door de kerk. Tijdens de Ubi Forward presentatie gisteravond heeft Ubisoft officieel de Prince of Persia Sands of Time remake aangekondigd.

  Sinds de opkomst van Assassin’s Creed is de Prince of Persia franchise steeds meer op de achtergrond geraakt bij Ubisoft. Het lijkt er alleen op dat de Franse uitgever een nieuwe generatie kennis wil laten maken met de bekende Perzische prins, door één van de beste titels uit de franchise opnieuw te maken.

  In een interview op de website van Ubisoft legt Game Director Pierre-Sylvain Gires uit wat de ontwikkelaar allemaal aanpast aan het origineel, naast uiteraard een flinke grafische makeover.

  “Onze hoofdfocus was om de spelers tevreden te stellen die al lang vragen om de game opnieuw te kunnen spelen voor een lange tijd. We willen inspelen op de nostalgie, maar ook richten op de drie C’s - characters, camera en controls. De game is nog steeds een meesterwerk, maar om een nieuw publiek te bereiken wilden we zeker de camera en combat meenemen in de ontwikkeling.”

  Pierre-Sylvain Gires, Game Director Prince of Persia

  Dezelfde stem, andere performance

  Voor de rol van de prins zelf heeft Ubisoft weer voice actor Yuri Lowenthal ingehuurd. Naast het verlenen van zijn stem, heeft Lowenthal deze keer ook zijn gezicht en lichaam mogen gebruiken in de vorm van motion capture. Volgens de acteur heeft hij daardoor veel meer emotie in de rol kunnen leggen, waarvan hij hoopt dat het aan zal komen bij de spelers thuis.

  Of lukt daar kunnen we achter komen op 21 januari, wanneer de Prince of Persia Sands of Time remake zal uitkomen op de PlayStation 4, Xbox One en PC en op de PlayStation 5 en Xbox Series X en S via backwards compatibility.

  Prince of Persia: The Sands of Time

  Verkijgbaar vanaf 5 december 2003

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.