Prince of Persia Sands of Time remake officieel aangekondigd

News
vrijdag, 11 september 2020 om 10:00
prince of persia sands of time remakef1599809814
Er gingen al lange tijd geruchten over rond, maar nu is de kogel eindelijk door de kerk. Tijdens de Ubi Forward presentatie gisteravond heeft Ubisoft officieel de Prince of Persia Sands of Time remake aangekondigd.
Sinds de opkomst van Assassin’s Creed is de Prince of Persia franchise steeds meer op de achtergrond geraakt bij Ubisoft. Het lijkt er alleen op dat de Franse uitgever een nieuwe generatie kennis wil laten maken met de bekende Perzische prins, door één van de beste titels uit de franchise opnieuw te maken.
In een interview op de website van Ubisoft legt Game Director Pierre-Sylvain Gires uit wat de ontwikkelaar allemaal aanpast aan het origineel, naast uiteraard een flinke grafische makeover.

Dezelfde stem, andere performance

Voor de rol van de prins zelf heeft Ubisoft weer voice actor Yuri Lowenthal ingehuurd. Naast het verlenen van zijn stem, heeft Lowenthal deze keer ook zijn gezicht en lichaam mogen gebruiken in de vorm van motion capture. Volgens de acteur heeft hij daardoor veel meer emotie in de rol kunnen leggen, waarvan hij hoopt dat het aan zal komen bij de spelers thuis.
Of lukt daar kunnen we achter komen op 21 januari, wanneer de Prince of Persia Sands of Time remake zal uitkomen op de PlayStation 4, Xbox One en PC en op de PlayStation 5 en Xbox Series X en S via backwards compatibility.