Prince of Persia-maker zou graag grote Nintendo-game maken

News
maandag, 22 januari 2024 om 13:00
prince of persia the lost crownf1686251438
Er is lange tijd niet zoveel gebeurd met de Prince of Persia-franchise, maar met The Lost Crown is hij met succes teruggebracht. Naar aanleiding van de release van de game hebben de ontwikkelaars een aantal vragen van fans beantwoord. Daarbij kwam naar voren dat er een grote Nintendo-franchise is waar de designer van de The Lost Crown graag mee wil werken.
Bij de release van een goede game vragen veel fans zich vaak al af wat de makers nog meer gaan of zouden willen maken. Ook Rémi Boutin, de senior game designer van Prince of Persia: The Lost Crown kreeg die vraag van een fan op Reddit. In het bijzonder wilde de fan graag weten wat voor game Boutin graag zou willen maken waar hij (tot dusver) geen toegang tot heeft gehad.
Boutin geeft aan dat hij dolgraag een Zelda-game zou maken, maar niet per se één in het bekende stramien dat Nintendo jarenlang volgde. Hij heeft het bijvoorbeeld over een spin-off gebaseerd op The Adventure of Link. Hoewel dat niet de meest geliefde Zelda-game is, is het geen verrassende keuze voor de Prince of Persia-maker.

Is een Zelda-game als Prince of Persia: The Lost Crown mogelijk?

The Adventure of Link is namelijk de enige Zelda-game die grotendeels een side-scroller is. Wat dat betreft zijn er dus overeenkomsten met Prince of Persia. Dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat Boutin een Zelda-game mag maken, maar er zijn mogelijkheden.
Overigens is het niet uitgesloten dat de Zelda-franchise wordt uitgeleend aan Ubisoft. De Franse ontwikkelaar mocht de laatste jaren ook al twee keer voor Nintendo aan de slag met Mario. Mario + Rabbids Sparks of Hope werd kort na release weliswaar door Ubisoft als flop bestempeld, maar de game heeft inmiddels een respectabel aantal exemplaren verkocht.