Nieuw boek vertelt de oorsprong van Prince of Persia

News
donderdag, 18 januari 2024 om 11:30
prince of persia the lost crownf1686251438
Na een lange afwezigheid is Prince of Persia weer terug. De nieuwe game, The Lost Crown, wordt bovendien ook goed ontvangen. Als je nu helemaal enthousiast bent, kun je binnenkort het één en ander lezen over het ontstaan van de franchise.
Prince of Persia zat het afgelopen decennium in een soort winterslaap, maar het is desondanks een legendarische naam in de game-wereld. Dan is het ontstaan van de eerste game natuurlijk een potentieel interessant verhaal. Binnenkort kun je daar meer over lezen in een memoire van Jordan Mechner, de bedenker van de reeks.
De memoire heet Replay: Memoir of an Uprooted Family en gaat niet uitsluitend over Prince of Persia. Hij vertelt het verhaal van Mechners familie gedurende 100 jaar. Uiteraard komt Prince of Persia wel voorbij, met onder andere het verhaal van hoe er combat in de game terecht is gekomen terwijl Mechner dat eigenlijk niet wilde.
Het boek is overigens geen droge biografie, maar een graphic novel. Het verschijnt in maart, op de negentiende van die maand om precies te zijn. Een klein voorproefje van hoe het boek eruit ziet is te zien op Mechners Twitter-pagina.

Prince of Persia: The Lost Crown goed ontvangen

De nieuwe Prince of Persia gaat in zekere zin naar de roots van de franchise, in de zin dat het weer een 2D-game is. Maar het is veel meer een Metroidvania dan eerder gebruikelijk was. Dat is met succes, want de reviews zijn heel positief.