Horizon Forbidden West krijgt optie voor mensen met fobie voor diep water

News
woensdag, 19 april 2023 om 12:00
horizon forbidden west divingf1681894690
Guerrilla heeft toegankelijkheid hoog in het vaandel staan. Daarom worden er nu nieuwe opties aan Horizon Forbidden West toegevoegd, waaronder één speciaal voor mensen met een fobie voor diep water.
De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor het toegankelijk maken van games voor alle mogelijke spelers. Zo hebben we speciale controllers voorbij zien komen, maar ook in games worden er speciale accessibility opties toegevoegd. Met name de studio's van Sony, zoals Guerrilla en Naughty Dog, richten hier zich veel op.
In Horizon Forbidden West waren er al meerdere mogelijkheden om de game waar nodig aan te passen, maar daar komen nu nog een stuk meer opties bij. De update voor de Burning Shores DLC voegt namelijk onder andere een optie voor spelers met Thalassopohia - de angst voor diepe wateren - toe. Dat meldt Guerrilla in een FAQ op Reddit.
Wanneer spelers de optie aanzetten, zal de zichtbaarheid onder water een stuk beter worden. Daarnaast kan je ook oneindig blijven ademen, ongeacht of het invloed heeft op de progressie van het verhaal. Spelers met de fobie kunnen daardoor met wat minder zorgen in het water duiken.

Nog meer accessibility opties in Forbidden West

Andere opties die er nu bij komen in Horizon Forbidden West zijn onder andere de mogelijkheid om de UI beter leesbaar te maken, meer opties voor mensen die kleurenblind zijn, meer tekstgroottes voor ondertitels en een optie om je te laten focussen op de huidige objective.
De nieuwe opties zijn ook meteen te gebruiken in de Burning Shores DLC. De uitbreiding komt vandaag uit.