Prijsstijging Netflix lijkt aanstaande, hoeveel moet jij extra betalen?

  Slecht nieuws voor de filmliefhebbers, Netflix gaat mogelijk de prijzen van de videodienst verhogen. Hoogstwaarschijnlijk zal de maandelijkse kostprijs voor Netflix binnenkort iets omhooggaan.

  Dit is grotendeels het resultaat vanwege het feit dat Netflix een hoop nieuwe gebruikers het afgelopen jaar erbij kreeg omdat veel mensen thuis zaten in verband met corona en veel bioscopen (gedeeltelijk) dicht waren.

  Wanneer zal de prijsstijging plaatsvinden?

  De afgelopen jaren leek het of Netflix niks wilde weten van een prijsverhoging, maar met alle dure producties die eraan zitten te komen, en een stukje vraag en aanbod zal er nu een prijsverhoging plaats gaan vinden. Althans officieel heeft Netflix nog niks bekendgemaakt, maar volgens Wall Street analist Alex Giaimo is het slechts een kwestie van tijd.

  “We verwachten op de korte of middellange termijn een prijsstijging bij Netflix”

  De inkomsten van Netflix rijzen de pan uit

  Waarschijnlijk moeten we in Europa en Noord-Amerika denken aan een prijsstijging van 1 a 2 euro/ dollar, dit lijkt misschien peanuts maar als Netflix al haar abonnementen per 1 januari 2021 met 2 euro/ dollar zou verhogen betekent dit een omzetstijging van 1 miljard dollar (omgerekend 850 miljoen euro) over 2021.

  “Het meest waarschijnlijk is dat deze prijsstijging in eerste instantie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika zal plaatvinden, hiermee kan Netflix 700 miljoen dollar (omgerekend 596 miljoen euro) extra inkomsten voor 2021 toevoegen”

  Hiertegenover staat wel dat Netflix op de beurs volgend jaar wel minder winst zal maken als in 2020, waarin de aandelenwaarde van Netflix werd opgepompt door corona.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.