Nu met zeven man naar Disney+ films en series kijken via Group Watch

News
woensdag, 30 september 2020 om 13:00
disney plus nederland wat kunnen we verwachten als het uitkomt 153404f1601458224
Eind vorige maand lekte hier en daar al uit dat de nieuwe functie Group Watch beschikbaar gemaakt zou worden op Disney+, maar sinds deze week is het eindelijk zover. De functie waarmee je met zeven mensen tegelijk naar films of series kan kijken is beschikbaar op Disney+.
Er zit alleen wel een kleine maar aan: momenteel is Group Watch alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten, maar het lijkt een kwestie van tijd voordat het ook in Europa wordt geïntroduceerd. Als één schaap over de dam is volgen er meer.

Eerder waren er al proeven met deze functie in Canada en Nieuw-Zeeland. Omdat deze tests blijkbaar zo goed aansloegen heeft Disney nu besloten deze functie uit te rollen naar de Verenigde Staten. De verwachting is dat Europa hierna snel zal volgen.

Chatten met je vrienden tijdens de film

Deze functie is zeker in tijden van corona erg leuk, zodat je toch met je vrienden te socializen. Via Group Watch kun je met een groep, of gezellig met z’n tweetjes tegelijkertijd dezelfde film of serie kijken vanaf je eigen laptop, tablet of smartphone.
Jerrell B Jimerson, productmanager van Disney+ zei er het volgende over:

"Zo kan je samen met anderen op deze manier je favoriete momenten, maar je hoeft tegelijk niet bij elkaar hoeft te zijn,"

Naast het feit het gezellig is dat je ondanks corona op deze manier toch samen van een film kan genieten, heeft Disney ook een chatfunctie toegevoegd. Zo kan je tijdens de film chatten over die ene scene of een emoji sturen op een mooi of spannend moment. Via Group Watch kan je met maximaal zeven mensen tegelijk kijken, al moet iedereen dan wel een betaald Disney+ abonnement hebben.

Disney is niet de eerste die zo’n functie toevoegt aan z’n streamingdienst. Amazon Prime heeft ook al zo’n groepsfunctie, via Netflix Party is dit via met een omweg ook beschikbaar voor Netflix en zelfs de NPO heeft een soortgelijke functie toegevoegd aan de NPO Start app.
pexels craig adderley 3411132f1601458556

60 miljoen betalende leden, maar ook vele ontslagen

Hoewel Disney+ pas relatief kort bestaat viel de streamingdienst met de coronacrisis meteen met haar neus in de boter, omdat veel mensen thuis zitten is er veel meer vraag naar videostreaming. Als gevolg hiervan ging Disney+ vorige maand al door de grens van 60 miljoen betalende leden heen. Netflix moeten ze op dit vlak nog wel ver achter zich laten, die videodienst zit namelijk over de 180 miljoen betalende abonnees.
Ondanks dit grote financiële succes heeft Disney dinsdag wel 28.000 mensen ontslagen. Het gaat hierbij om medewerkers in de parken van Disneyland in de Verenigde Staten. Veel van hen zaten al een tijdje thuis, maar zijn nu definitief ontslagen.

Populair Nieuws