‘EA komt met een Black Panther game’

News
dinsdag, 26 juli 2022 om 10:09
black pantherf1625042263
De verschillende Marvel-helden waren natuurlijk al jaren populair, maar mede dankzij het MCU staan ze meer in de spotlight dan ooit. We zien de laatste jaren dan ook geregeld games over verschillende superhelden. Nu doet het gerucht de ronde dat EA werkt aan een game rondom Black Panther.
In een recente aflevering van de Giant Bomb-podcast Game Mess Mornings beweert Jeff Grubb dat EA een Black Panther-game gaat uitgeven. De game heet op dit moment intern Project Rainier. Die naam heeft niets te maken met Black Panther, maar verwijst naar een berg in de buurt van Seattle, waar de studio die de game maakt is gevestigd.
De studio die de game maakt is een nieuwe studio, met Kevin Stephens aan het hoofd. Stephens had voorheen de leiding over Monolith Productions. Die studio was verantwoordelijk voor voor de Shadow of Mordor-games.
Van de nieuwe studio is bekend dat hij zich richt op open world-games en volgens Grubb is ook deze Black Panther-game open world. Bovendien is hij single-player, wat voor EA wat ongebruikelijk is. Buiten Star Wars Jedi: Fallen Order en het aankomende vervolg houdt de uitgever zich maar weinig bezig met volledig single-player titels.

Black Panther: Wakanda Forever verschijnt dit jaar

Ook als deze game niet daadwerkelijk verschijnt hebben fans van Black Panther iets om naar uit te kijken. De tweede MCU-film rondom Black Panther verschijnt namelijk dit jaar nog. Hij heet Wakanda Forever en ondanks het overlijden van Chadwick Bosemen blijkt uit de trailer dat er wel degelijk iemand de rol van de Black Panther op zich neemt.