Worden Steam games flink duurder?

News
woensdag, 26 oktober 2022 om 14:30
steamf1662720330
Het zal je niet zijn ontgaan dat veel dingen in de afgelopen maanden duurder zijn geworden. Sony deed bijvoorbeeld veel stof opwaaien toen het de prijs van de PlayStation 5 verhoogde. Valve lijkt nu ook de prijzen op Steam te gaan verhogen, als is het hele verhaal iets ingewikkelder.
Steam is in veel landen beschikbaar en moet prijzen rekenen in 39 verschillende valuta. Ontwikkelaars en uitgevers mogen zelf per regio bepalen wat een game daar kost, maar niet alle studio’s hebben daar veel tijd voor. Daarom heeft Steam een tool die prijzen in andere munten aanraadt op basis van de prijs die een ontwikkelaar heeft vastgesteld in een valuta waarmee hij bekend is.
De prijzen die Steam aanraadt gaan alleen flink omhoog. Volgens een lijst van SteamDB gaat de prijs van een game die 60 dollar kost met 18 procent omhoog in euro’s. Dat is nog een bescheiden prijsstijging vergeleken met munteenheden waar een stijging van meer dan 400 procent te zien is.
Deze prijzen zijn niet puur gebaseerd op de wisselkoers. Valve geeft aan dat er ook naar veel andere factoren is gekeken, zoals de koopkracht in een bepaald land. Er zijn ook vermoedens dat sommige verhogingen moeten tegenhouden dat spelers via een VPN de game kopen in een land waar hij veel goedkoper is dan in het land waar ze wonen.

Gaat de prijs van een Steam game omhoog?

Dat de prijzen die Valve aanraadt omhoog gaan, betekent niet dat alle Steam games nu duurder worden. Zoals gezegd is het uiteindelijk aan ontwikkelaars en uitgevers om een prijs te bepalen. Grotere spelers in de game-industrie hebben vaak al een eigen beleid wat betreft regionale prijsverschillen. Toch is het goed mogelijk dat kleinere studio’s de prijzen die Valve suggereert één op één overnemen.

Populair Nieuws