Deze Steam Sale wordt niet meer gehouden

News
woensdag, 28 september 2022 om 15:00
steamf1662720330
De Steam Sale is een begrip onder PC-gamers. De kortingen zijn vaak hoog, met als gevolg dat wie zich niet kan inhouden al snel een behoorlijke backlog heeft. Er is alleen één terugkerende Steam Sale die Valve in de toekomst laat vallen.
Al jaren houdt Valve vier grote seizoensgebonden sales: Zomer, Herfst, Winter en Lunar New Year (ook bekend als Chinees Nieuwjaar). Eén daarvan is een vreemde eend in de bijt. Valve stopt dan ook met de Lunar New Year sale, met ingang van 2023.
Maar dat wil niet zeggen dat het aantal sales vermindert: Lunar New Year wordt vervangen door een Spring Sale. Deze begint dan rond het midden van maart. Dat heeft volgens Valve een paar grote voordelen voor zowel klanten als uitgevers.
Vanuit uitgevers kreeg Valve namelijk vaak te horen dat de Lunar New Year Sale te dicht op de Winter Sale valt. De Winter Sale loopt namelijk meestal van vlak voor Kerst tot iets over nieuwjaar. Lunar New Year volgt ook in januari, dus een Spring Sale in maart schept wat meer afstand tussen twee sales, waardoor ze voor zowel uitgevers als klanten minder in elkaar opgaan.

Wanneer is de volgende Steam Sale?

Met de aankondiging van de Spring Sale heeft Valve ook meteen de data van verschillende aankomende sales bekendgemaakt. De eerstvolgende is de Autumn Sale van 22 tot 29 november. De Winter Sale is van 22 december tot 5 januari, waarna de gloednieuw Spring Sale loopt van 16 tot 23 maart.