Prijs PS5 kan hoger uitvallen dan verwacht

News
maandag, 08 juni 2020 om 10:00
ps5 logof1582113891
We komen steeds meer te weten over de PS5 en Xbox Series X, maar de prijs is nog de grote onbekende. PlayStation CEO Jim Ryan hint er bovendien naar dat het prijskaartje hoger kan uitvallen dan fans verwachten.
Sony zou vorige week eigenlijk een presentatie geven over de PlayStation 5, waarbij mogelijk de console zelf zou worden getoond en de line-up van games rond lancering. Het was misschien ook het moment geweest waarop de Japanse techgigant de prijs van de PS5 bekend zou maken.
Welk prijskaartje er aan de next-gen console gaan hangen is namelijk nog de grote vraag. We zijn op de hoogte van de specs, we weten wat de PS5 ongeveer kan doen op het gebied van games, maar wat we ervoor moeten betalen is onbekend. Jim Ryan hint in een interview met GamesIndustry.biz naar de prijs, waarbij het waarschijnlijk niet de goedkoopste console zal zijn.

Concurrentie van de Xbox Series X

De verwachting van de PS5 prijs ligt bij velen momenteel tussen de 400 en 500 euro, wat dus mogelijk hoger kan uitvallen. De PlayStation 4 lanceerde voor 400 euro. De prijs komt via een aantal verschillende bronnen van webwinkels die allemaal per ongeluk de prijs voor een tijdje online hebben gezet. Officieel heeft Sony alleen nog niets bevestigd.
Als de geruchten waar zijn wacht Microsoft rustig af. Het bedrijf wil mogelijk namelijk 100 euro gaan zitten onder de prijs van de PS5, om op dat gebied Sony af te troeven. Toch is er tot op heden nog niets bekendgemaakt van beide partijen over de prijs.
Het gerucht gaat dat zowel Sony als Microsoft in augustus de prijs en releasedatum van haar console gaat onthullen. In eerste instantie leek het er op dat dit voor Sony op 6 augustus zou gebeuren, maar die State of Play bleek een andere focus te hebben. Naar verluid staat er nog wel een tweede PS5 reveal voor augustus op de planning. Check hier in de tussentijd alvast de State of Play aankondigingen terug.
Dit artikel is op 11 augustus 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties