ESO Greymoor console launch uitgesteld uit respect voor George Floyd

News
maandag, 08 juni 2020 om 10:30
eso greymoor skyrimf1579259294
Elder Scrolls Online spelers op de PlayStation 4 en Xbox One moeten nog iets langer geduld hebben, voordat ze met Greymoor aan de slag kunnen. Ontwikkelaar Zenimax Online Studios heeft de console lancering uitgesteld uit solidariteit voor George Floyd.
De Black Lives Matter protesten die zijn uitgebroken in de Verenigde Staten na de dood van George Floyd domineren de laatste week het nieuws. Verschillende bedrijven hebben daarom besloten om een stapje achteruit te doen, zoals Sony. Het Japanse bedrijf heeft haar PlayStation 5 presentatie uitgesteld.
Ook Zenimax Online Studios wil met haar nieuwe uitbreiding niet in de weg zitten van een belangrijk moment. De lancering van Greymoor voor de PlayStation 4 en Xbox One zou eigenlijk plaatsvinden op 9 juni, maar is met een dag uitgesteld naar 10 juni, dat laat de ontwikkelaar weten in een blogpost. Op 9 juni vindt namelijk in Houston de herdenkingsdienst voor George Floyd plaats.

Greymoor voor de tweede keer uitgesteld

Het is niet de eerste keer dat de lancering van Elder Scrolls Online Greymoor is uitgesteld. Door de uitbraak van het coronavirus werden de werkzaamheden vertraagd, waardoor de ontwikkelaar een weekje extra nam om alles glad te strijken. Dat is voor het grootste gedeelte gelukt, waardoor wij de uitbreiding hebben beloond met een 8.5 in onze review.