The Last of Us serie vindt regisseur

  The Last of Us Part 2 is er bijna en zet het avontuur van Ellie voort. Er zijn al een tijdje plannen voor een serie rondom de game, maar tot nu toe is daar niet veel van gekomen. Nu is er een regisseur gevonden voor de serie van The Last of Us die al een bekende HBO-serie op zijn naam heeft staan.

  De regisseur die de serie van The Last of Us op zich gaat nemen is namelijk niemand minder dan Johan Renck. Renck is aangetrokken als uitvoerend producent voor de serie rondom de gamefranchise. Hij is al eerder verantwoordelijk geweest voor series als Chernobyl die in 2019 nog hoge ogen gooide. Renck heeft zal in ieder geval één aflevering op zich nemen en schakelt hierover wekelijks met Craig Magazin, de schrijver van de serie, en met Neil Druckmann, de man achter de game.

  Tijdens de gesprekken richt Renck zich volgens het interview met Discussingfilm zich vooral op de verschillende benaderingen van de franchise zoals hij die voor zich ziet. Daarbij is het volgens de regisseurbelangrijk om te weten hoe hij om moet gaan met het feit dat een personage uit een game veel verder uitgewerkt is dan dat uit een boek. Daarbij vergelijkt Renck de karakters uit de game met een personage uit Chernobyl, Valey Legasov. Hij meldt dat dit persoon makkelijk was om neer te zetten, omdat niemand er ooit van gehoord had of hem ooit gezien had. Dat is bij Ellie en Joel uit The Last of Us anders. Er moet met veel factoren rekening gehouden worden volgens de regisseur om ze zo goed mogelijk neer te zetten.

  The Last of Us serie duurt nog wel even

  Hoewel er nu gesprekken gevoerd worden over de serie, is er nog niet gestart met opnames. Daarom duurt het naar verwachting nog wel even voordat we de eerste aflevering mogen bewonderen. Waar de serie exact op het verhaal van The Last of Us in zal springen, is daarbij nog onbekend.

  The Last of Us is een post-apocalyptisch verhaal waarin de wereld verwoest is door een plaag. Veel mensen zijn geïnfecteerd geraakt en veranderd in 'infected' en worden onder andere 'clickers', 'runners' en 'shamblers' genoemd. Zij zijn niet de enige gevaren in de wereld, want ook de overlevenden vliegen elkaar in de haren. Ellie is een van de mensen die niet geïnfecteerd kan worden en daarom als een bron voor een mogelijk geneesmiddel gezien wordt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.