Populariteit GTA Online zit de rest van de GTA in de weg

News
maandag, 08 juli 2024 om 13:00
gta v triof1580488271
Volgens één van de ontwikkelaars bij Rockstar waren er meerdere uitbreidingen gepland voor GTA 5. Maar die zijn uiteindelijk geschrapt vanwege het succes van GTA Online.
Het heeft een lange tijd geduurd, maar volgend jaar kunnen we eindelijk weer aan de slag met een nieuw singleplayer-avontuur in Grand Theft Auto. Dan verschijnt namelijk GTA 6, maar liefst twaalf jaar na de release van GTA 5.
Rockstar heeft geen haast gemaakt met een nieuw deel in de franchise en dat is niet zo vreemd. Zelfs anno 2024 verdient de ontwikkelaar namelijk nog steeds veel geld met GTA 5. Niet door verkopen van de game zelf - al helpt dat natuurlijk ook wel mee met twee remasters - maar door de populariteit van GTA Online.
Elke maand geven spelers veel geld uit aan Shark Cards, om daarmee vervolgens luxe boten, auto’s, vliegtuigen en appartementen te kopen. Je zal immers veel tankstations moeten overvallen om genoeg geld te sparen voor een privéjet.
Hoewel veel spelers zich al jarenlang vermaken met GTA Online, is de populariteit alleen ook de reden geweest dat we geen singleplayer DLC hebben gezien voor GTA 5. Dat claimt Joseph Rubino, die senior camera artist en virtual cinematographer was voor Rockstar en bij het team zat dat werkte aan DLC rondom Trevor.

“Toen GTA Online uitkwam, was het zo'n melkkoe en de mensen waren er zo dol op dat het moeilijk was om te beargumenteren dat een standalone DLC dat zou overtreffen. Als ik er nu op terugkijk, zou ik zeggen dat je het waarschijnlijk allebei zou kunnen doen, maar dat was een zakelijke beslissing die ze hebben genomen.”

- Joseph Rubino

De content waar het DLC-team aan heeft gewerkt is niet helemaal voor niks geweest. Volgen Rubino zijn delen van de content later wel verwerkt in updates voor GTA Online.

Trucje herhalen met GTA 6?

Momenteel is het nog onbekend of er ook een GTA Online komt voor GTA 6. Er is alleen een singleplayer verhaal bevestigd, met deze keer twee protagonisten: Lucia en haar mannelijke partner.
Het lijkt alleen wel voor de hand te liggen dat Rockstar een multiplayer-versie voor de game maakt. Naar verluidt zou GTA Online 500 miljoen dollar in het laatje hebben gebracht in 2022, tien jaar na de release van de game. Met dezelfde strategie zou Rockstar dus nog langer kunnen teren op GTA 6.

Populair Nieuws

Laatste Reacties