Wat gebeurt er met GTA Online wanneer GTA 6 uit is?

Article
vrijdag, 28 juni 2024 om 15:00
gta online teamf1631115245
Hoewel er al meer dan 10 jaar geen nieuwe GTA is verschenen, hebben spelers zich flink bezig kunnen houden met GTA Online. Maar hoe gaat dat aspect van de GTA-ervaring eruit zien wanneer GTA 6 in de winkel ligt?
Het mag gezegd worden dat het toevoegen van een grote online-modus bij GTA 5 een goed idee was. Ruim tien jaar later wordt de game niet alleen nog steeds veel gespeeld, er zijn ook nog steeds updates. Het houdt de game actueel bij spelers en genereert het nodige inkomen voor Rockstar.
Het lijkt dan ook aannemelijk dat GTA Online, in de één of andere gedaante, ook weer onderdeel is van GTA 6. Maar hoe zou Rockstar dat aan gaan pakken?
gta 6 artwork 4kjpg

Een frisse start?

Misschien wel de grootste vraag rondom GTA 6 Online, is of het een frisse start wordt, of voortborduurt op het huidige GTA Online. Sommige spelers die al 10 jaar in GTA Online hebben zitten zouden het misschien niet zo leuk vinden als ze in 2025 ineens weer met niets beginnen in een nieuw GTA Online.
Aan de andere kant zou het juist voor nieuwe spelers overweldigend zijn om te beginnen aan GTA Online terwijl daar allerlei medespelers rondlopen die al van alles hebben door het spelen van het huidige GTA Online. Met die gedachte lijkt het best wel logisch om een online-modus van GTA 6 los te koppelen van het bestaande GTA Online. Bovendien kun je je afvragen of het meenemen van je progressie niet maakt dat je je snel verveelt in de nieuwe game.
We moeten ook niet vergeten dat GTA 6 een compleet andere map krijgt dan GTA 5. Als we ervan uitgaan dat een nieuwe online-modus weer de map van de single-player game gebruikt, kan het bijna niet anders dan dat GTA 6 Online in ieder geval gedeeltelijk los staat van het huidige GTA Online. Leonida laat zich niet zomaar vastplakken aan Los Santos, dus zelfs als ze in dezelfde Online-game terechtkomen, zal er een soort transitie tussen moeten zitten.
grand theft auto vi trailer gta 6f1701793438

Blijft de Online van GTA 5 bestaan?

Als GTA 6 inderdaad met een geheel nieuwe online-modus komt, zal de focus van Rockstar zich ongetwijfeld daar naartoe verplaatsen. Maar dat hoeft niet te betekenen dat het gedaan is met het bestaande GTA Online.
Misschien dat er minder ondersteuning voor zal zijn, maar juist als de nieuwe online-modus los bestaat, geeft dat het huide GTA Online de mogelijkheid om ook voort te bestaan zoals het nu is. Spelers kunnen dan af en toe nog terug naar Los Santos om daar wat herrie te schoppen, zonder dat een nieuwe online-modus van GTA 6 in de weg ligt.
gta 6 trailer luciaf1701763197

Nog niets onthuld over GTA 6 Online

Rockstar heeft zich helaas nog niet uitgelaten over een online-modus in GTA 6. Aangezien de release van de single-player game pas in het najaar van 2025 is, kan het ook nog wel even duren voor we veel weten over een nieuwe online-modus. Het is eigenlijk nog niet eens bekend of GTA 6 een online-modus krijgt, maar we durven er vergif op in te nemen dat ook Leonida online te verkennen is.
Gelet op het succes van GTA Online zou het een bijzondere zet zijn om niet te proberen om het weer te doen met GTA 6. Bovendien is er de kwestie van GTA+, waarmee Online-spelers op PS5 en Series X/S extra voordelen kunnen krijgen. Dat abonnement zou een stuk meer reden hebben om te bestaan als er nog grote plannen zijn voor GTA Online.
Fans vermoeden nu al dat het abonnement een soort test is voor GTA 6. Al moet gezegd worden dat wat er nu getest wordt, niet iedereen blij maakt. Sommige fans zijn bang dat GTA 6 en dan vooral een bijbehorende online-modus vol zit met microtransacties, paywalls en andere verdienmodellen waar gamers zelden blij van worden.

Populair Nieuws