Populaire Twitch streamer verbannen zonder goede reden

News
dinsdag, 16 maart 2021 om 13:30
twitchf1632316873
Twitch, het grootste livestreaming platform, doet soms vreemde dingen. Nu is er een enorme streamer verbannen voor een wel heel vreemde reden.
De populaire Twitch streamer en Youtuber GeorgeNotFound is de afgelopen paar dagen erg betrokken geweest bij verschillende verbanningen van accounts. Eerst werd de streamer verbannen van TikTok omdat hij “meerde community guidelines heeft overtreden.” En dat niet alleen, maar afgelopen weekend is hij met zijn alternatieve streaming account verbannen van Twitch. Zijn account ThisIsNotGeorgeNotFound, werd verbannen doordat dit volgens Twitch gezien werd als “ongepaste gebruikersnaam”, wat erg vreemd is aangezien er niets in staat dat als aanstootgevend of gevoelig gezien kan worden.
Hoewel er eerst op de melding stond dat de verbanning voor altijd zou zijn, werd deze al snel opgeschort en kon er weer gestreamd worden. Althans, dat had fijn geweest. Nog geen dag later gebeurde weer precies hetzelfde. Het alternatieve streamaccount, ThisIsNotGeorgeNotFound, werd opnieuw verbannen. Dit keer met meer redenen dan de voortgaande verbanning, nu zou zijn gebruikersnaam volgens Twitch: “Beledigend zijn naar een andere gebruiker.” Waarschijnlijk pakt het automatische systeem van Twitch op dat GeorgeNotFound zichzelf lastig valt en content kopieert zonder toestemming, terwijl het gewoon om hetzelfde persoon gaat.
Gelukkig heeft Twitch ondertussen de verbanning opnieuw opgeschort en kan GeorgeNotFound weer zonder moeite op zijn alternatieve Twitchaccount verder streamen. Twitch heeft soms ook wel vaker moeite met bepaalde zaken, zo is er een tijd geleden een probleem geweest met streams embedden op websites en werd ook Neymar verbannen van het platform.

Populair Nieuws