Twitch bant populaire voetballer Neymar

News
dinsdag, 10 november 2020 om 15:30
twitchf1632316873
Voor veel voetbalfans en FIFA-spelers is Neymar geen onbekende. De Braziliaanse superster, die momenteel voor het Franse Paris Saint-Germain speelt, heeft behoorlijk faam gemaakt in het voetbal. Naast voetbal is Neymar ook een fanatieke streamer. Op Twitch is Neymar nu alleen verbannen.
Op zijn Twitch-pagina neymarjr is te lezen: ‘Sorry. Als je geen tijdmachine hebt, is die content niet beschikbaar’. Wat de reden achter de ban is, is nog onbekend. Neymar kan in ieder geval niet meer inloggen op zijn account.
Het is de eerste keer dat Twitch Neymar van hun platform bant. De afgelopen tijd werd de voetballer veel bekeken. Neymar speelde onder meer CS:GO en Among Us, wat veel bekijks opleverde. RTL Nieuws schrijft dat Neymar vermoedelijk gebanned is vanwege een DMCA-verwijderverzoek. Zo’n verzoek wordt vaak ingediend door auteurs die hun gestolen content willen laten verwijderen, zoals muziek of een video die door iemand anders onrechtmatig is gebruikt. Wat Neymar verkeerd heeft gedaan, is nog onduidelijk. Of hij zijn Twitch account ooit weer terug krijgt, is afwachten.

Neymar naast Twitch

Op het moment speelt Neymar bij het Franse Paris Saint-Germain, waar hij in 2018 voor 222 miljoen de overstap van FC Barcelona naar maakte. Bij PSG, de afkorting voor de Franse voetbalclub, heeft Neymar 91 wedstijden gespeeld. In deze wedstrijden maakte de Braziliaan 72 doelpunten en gaf hij 45 assists. Met FC Barcelona won Neymar in 2015 de Champions League. Bij de Catalaanse club speelde de aanvaller 186 wedstrijden, waarin in 105 doelpunten scoorde en 76 assists gaf.
Naast voetballen en streamen, heeft Neymar nog een passie: acteren. In 2019 had Neymar een kleine rol gekregen in de Netflix-serie La Casa de Papel. De Braziliaan had een gastoptreden als monnik in een klooster en was hij in twee afleveringen van seizoen drie te bewonderen. Hij kreeg de naam Joao toegewezen.
In FIFA 21 heeft Neymar een rating van 91. De 28-jarige linksbuiten heeft 94 dribbelen, 91 snelheid, 86 passen, 85 schieten, 59 fysiek en 36 verdedigen als statistieken in de voetbalgame.