Populaire MMO krijgt The Witcher 3 DLC later dit jaar

News
woensdag, 29 juni 2022 om 17:30
the witcher 4 geralt cirif1618225331
Lost Ark is een nieuwe MMO, maar de game heeft al een flinke playerbase vergaard. Mogelijk gaat dat aantal nog flink groeien later dit jaar, want Lost Ark krijgt The Witcher 3 DLC erbij.
In februari hebben Tripod Studio en Amazon Games Lost Ark gelanceerd in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Het heeft niet lang geduurd voordat de MMO een playerbase van duizenden spelers heeft gekregen. Zo zijn er dagelijks ruim 200.000 spelers die elke dag inloggen, blijkt uit cijfers van SteamDB.
De game kan binnenkort ook fans van The Witcher gaan aantrekken. Tijdens de Lost Ark Summer Showcase is namelijk DLC van The Witcher 3 aangekondigd. Ontwikkelaar CD Projekt Red helpt mee met het project, zo laat de studio weten aan IGN.
Het is momenteel nog onduidelijk of de westerse versie van Lost Ark de DLC van The Witcher ook krijgt. De content is namelijk speciaal aangekondigd voor de Zuid-Koreaanse versie van de MMO, die al eerder in 2019 is gelanceerd.

Geen The Witcher DLC in Nederland

De nieuwe content zal in ieder geval niet gelanceerd gaan worden in ons eigen land. Dat komt doordat Lost Ark helemaal niet in Nederland is uitgebracht. De uitgever heeft die beslissing genomen, omdat de MMO niet voldoet aan onze regelgeving omtrent lootboxes. Ook in België is de game niet uitgebracht vanwege dezelfde reden.
Lost Ark is niet de enige recente game die geen release in Nederland en België heeft gekregen. Activision Blizzard heeft besloten om Diablo Immortal niet in de lage landen uit te brengen door de strenge regelgeving.