Elon Musk gaat Twitter-pagina en polls exclusief voor abonnees maken

News
dinsdag, 28 maart 2023 om 12:00
twitter smartphonef1679995548
Elon Musk heeft weer drastische plannen voor Twitter. De eigenaar wil nu namelijk de For You-pagina en polls exclusief maken voor abonnees en andere verified accounts.
Sinds de overname van Twitter door Elon Musk gaat het niet goed met het bedrijf. Veel adverteerders hebben zich teruggetrokken, na een aantal drastische beslissingen van de nieuwe eigenaar. Daarom wil Musk nu meer geld verdienen met Twitter, door gebruikers te laten betalen.
Als je een blauw vinkje achter je naam wil hebben op Twitter, dan moet je acht euro per maand betalen of een bedrijf of overheidsinstantie zijn. Oude gebruikers die een vinkje achter hun naam hebben staan, via het zogeheten ‘legacy’-systeem, verliezen hun rechten aan het begin van april.
Daar lijkt een duidelijke reden achter te zitten. Elon Musk heeft namelijk in een tweet aangekondigd dat vanaf 15 april alleen verified accounts te zien zullen zijn op de For You-pagina. Die pagina is bedoeld om aanbevolen tweets te zien die passen bij jouw zoek- en leesgedrag. Binnenkort gaat daar dus verandering in komen. Ook zullen alleen verified accounts kunnen stemmen op polls.

Enige oplossing tegen bots

In de tweet heeft Elon Musk ook een reden gegeven voor de drastische verandering. Volgens de eigenaar is het namelijk ‘de enige realistische oplossing om een zwerm aan geavanceerde AI bots’ tegen te gaan. Anders wordt het ‘een hopeloze strijd’.
Ondanks dat aankondiging is het nog maar de vraag of de verandering ook daadwerkelijk plaats zal vinden. Musk heeft al veel verandering aangekondigd in zijn tijd als eigenaar, maar velen hebben nooit plaatsgevonden. Zo zouden Twitter Blue-abonnees een deel van advertentie-inkomsten krijgen in februari, maar twee maanden later is er nog niks van terecht gekomen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties