De beste Disney LEGO sets van het moment

Article
zaterdag, 08 juli 2023 om 9:00
Er is weliswaar het één en ander aan te merken op Disney als bedrijf, maar uiteindelijk is bijna iedereen groot geworden met minstens een beetje Disney. Dan kan het leuk zijn om de voorliefde voor je favoriete film een beetje tentoon te stellen. Dat kan met deze leuke Disney LEGO sets.

Disney Duo’s

Disne-films barsten van de lueke personages. Vaak is het zelfs het sterkste punt van een Disney-film. We houden natuurlijk allemaal van de hoofdpersonen, maar vaak zijn het de secundaire personages die echt de show stelen.
Dat zijn ook de personages die je tegenkomt in de Disney Duo’s set. De figuurtjes in deze set hebben wat weg van Brickheadz, maar dan toch beduidend minder mensvormig, aangezien veel Disney-sidekicks en vaak ook hoofdpersonen geen mensen zijn. Deze set is door de personages die erin zitten vooral luek voor liefhebbers van Pocahontas, Belle en het Beest, Finding Nemo en Moana (ook bekend als Vaiana).
lego moana bootf1688482384

Moana/Vaiana boot

Over Moana dan wel Vaiana gesproken: die film heeft ook een hele eigen LEGO-set. Deze is gebaseerd op de boot waarmee Moana de zee op gaat in de film. Het is een kleurrijke set die bovendien niet al te duur is. Een groot fan van de film kun je er dus vast erg blij mee maken.
Er valt je misschien ook iets op aan de figuurtjes in deze set, want ze lijken niet helemaal op standaard LEGO-minifiguren. Het zijn hetzelfde soort figuurtjes dat je in de LEGO Friends-lijn kunt vinden. Die zijn bedeold om wat gedetailleerder te zijn dan standaard figuurtjes, wat niet verkeerd uitpakt voor de grote ogen en haardossen die je in veel Disney-films tegenkomt.
lego up housef1677835000

Up huis

Pixar is door de jaren heen een paar keer van eigenaar gewisseld, maar inmiddels is de studio al een slordige 17 jaar in handen van Disney en ook daarvoor werkten de twee bedrijven al nauw samen. In al die jaren zijn er heel wat geliefde films bij Pixar vandaan gekomen. Up mag met recht één van sterkste films van Pixar genoemd worden.
Het is dan ook begrijpelijk dat het huis uit deze film eerder dit jaar werd uitgewerkt als LEGO-set om het 100-jarig jubileum van Disney te vieren. Net als in de film is het een kleurrijk huis, dat Carl en Ellie door de jaren heen gezellig hebben ingericht. Uiteraard steekt er een grote tros ballonnen uit de schoorsten (maar helaas laten die het huis niet vliegen).
little mermaid clamshell legof1683036462

Kleine Zeemeermin Koninklijke Schelp

In de jaren 90 kwam Disney een tijd lang met hit na hit, waardoor dat decennium ook wel de Disney Renaissance wordt genoemd. Die succesperiode begon met De Kleine Zeemeermin, nog steeds een geliefde film in de Disney-catalogus. Dit jaar verscheen er een nieuwe versie van de film in de bioscoop.
Met zo’n belangrijke plek in de geschiedenis van Disney én een nieuwe film moest De Kleine Zeemeermin natuurlijk een LEGO set worden in het jaar dat de entertainment-gigant 100 wordt. Deze LEGO set is gebaseerd op de nieuwe versie en toont verschillende bekende personages, waaronder natuurlijk Ariel, Triton en Ursula. Dat alles is uitgestald in een grote witte zeeschelp waar je ongetwijfeld veel bouwplezier aan zult beleven.
lego disney kasteelf1687875620

Disney kasteel

Elke grote filmstudio heeft natuurlijk een logo dat voor elke film getoond wordt. In het geval van Disney is het een kasteel, dat mede dankzij Disneyland bijna net zo geliefd is geworden als de films zelf. Uiteraard moest het er een keer van komen dat het een LEGO-set werd.
Aan de buitenkant ziet deze gloednieuwe set er precies zo uit als wat je voor elke Disney-film ziet. Aan de binnenkant is de set zo mogelijk nog leuker, want daar vind je allerlei kamertjes gebaseerd op verschillende Disney films. Deze set telt ruim 4800 stenen en is dan ook aardig prijzig, maar er is ook een kleiner en dus veel goedkoper Disney-kasteel.