Politieauto's uit Fortnite verwijderd wegens 'gevoeligheid rondom problematiek'

  Wie aan het nieuwe seizoen van Fortnite is begonnen zal zijn opgevallen dat er geen politieauto’s meer zijn. Opvallend genoeg is het volgens een ingewijde bij ontwikkelaar Epic Games alleen geen politiek statement.

  Afgelopen week is eindelijk seizoen 3 begonnen van Fortnite Chapter 2. De map van de Battle Royale shooter is flink aangepast, want het hele eiland is overstroomd. Blijkbaar zijn daarbij ook de politieauto’s weggespoeld, want de wagens van wetsdienaars zijn sinds de update nergens meer te vinden.

  De politieauto’s zijn bewust weggehaald door ontwikkelaar en uitgever Epic Games. Het lijkt daarmee een duidelijke reactie op de protesten tegen de politie in de Verenigde Staten. Volgens een ingewijde bij Epic is het alleen helemaal geen politiek statement voor Black Lives Matter. Tegenover The Wall Street Journal laat de persoon weten dat de auto’s zijn verwijderd wegens ‘gevoeligheden rondom problematiek waar een groot gedeelte van onze spelers mee te maken hebben’. Epic zelf heeft nog geen officiële verklaring gegeven.

  Eerdere statements door games

  Als het wel een politiek statement zou zijn, dan is het niet de eerste die is gemaakt door de uitgever of een ontwikkelaar van een game. Zo heeft Rockstar tijdelijk GTA Online en Red Dead Online offline gehaald om aandacht te vragen voor de problemen in de Verenigde Staten en Call of Duty: Modern Warfare bond er al helemaal geen doekjes om heen. Wie de FPS opstartte kreeg in een melding ‘Black Lives Matter’ te zien.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.