Update - Fortnite chapter 2 seizoen 3 vandaag van start

  Gisteren sloot Epic Games met een speciaal evenement het tweede seizoen van Fortnite chapter 2 af. Het evenement genaamd The Device kondigde de veranderingen in het nieuwe seizoen aan dat vandaag van start zal gaan. Inmiddels is er al veel bekend over het derde seizoen en een ding is zeker: er zal veel water zijn.

  Eigenlijk had Fortnite Chapter 2 seizoen 3 al een tijdje geleden moeten starten, maar om verschillende redenen is dit uitgesteld tot vandaag. Dat betekent dat vandaag de map van de game eindelijk zal veranderen, samen met de Battle Pass en de doelen die je in de game hebt. Naar verwachting gaan de Fortnite servers vandaag even offline voor onderhoud waarna we aan de slag kunnen met seizoen 3. Epic Games heeft nog niet bekendgemaakt wat het derde seizoen ons precies zal brengen.

  The Device

  Het tweede seizoen van de game is traditiegetrouw afgesloten met een groot evenement waarin spelers de veranderingen konden meekrijgen. Tijdens dit event genaamd The Device bezochten spelers het kantoor van The Agency een paar keer, waarbij ze rond konden kijken. Zo viel er te ontdekken dat het kantoor van Jonesy is kon er een gesprek afgeluisterd worden over de werkzaamheden van Midas en aan het einde volgde zelfs een confrontatie met Jonesy zelf.

  Naast de bezoekjes aan het kantoor, dat waarschijnlijk door de Shadow wordt overgenomen,kon de storm uitgeprobeerd worden door spelers. Deze storm belooft in het nieuwe seizoen een heleboel spannends te gaan doen en is zelfs veranderd in een heuse tsunami. Deze zal de map ongetwijfeld doen overstromen tijdens het derde seizoen, maar gelukkig kunnen spelers op water bouwen. Daarnaast zijn luchtforten weer terug in seizoen 3, zo lijkt het.

  The Device eindigde in een teleurstelling

  Voor veel gamers eindigde The Device in een teleurstelling. Om half acht waren de servers propvol en kon er al niemand meer bij. De gamers die de boot gemist hebben moesten het doen met een stream van een ander wat tot grote ontevredenheid leidde. Epic Games kreeg dan ook een hele berg kritiek over zich heen.

  Update - Fortnite seizoen 3 trailer toont veel nieuwe dingen

  Epic Games heeft zojuist de nieuwe trailer van Fortnite Chapter 2 seizoen 3 gepubliceerd. In de trailer zien we hoe de wereld veranderd is in een enorme waterpartij. Het is dan ook water dat het nieuwe seizoen zal kenmerken. Spelers kunnen op bootjes in het water rondvaren, huizen bouwen op water en bijvoorbeeld jetski├źn. Dat laatste kan niet alleen achter een bootje, maar ook met een hengel achter een haai! Daarnaast kan er op een enorme vis 'gereden' worden en mogen spelers het weer flink tegen elkaar opnemen.

  Er zijn ook talloze nieuwe uitdagingen te vinden en natuurlijk nieuwe skins. Zo kun je door het leven gaan als Aquaman, een engineer of bijvoorbeeld een Japanse demon. De Battle Pass die vanaf vandaag vernieuwd is, biedt je toegang tot in ieder geval acht nieuwe skins. Er zijn ook nieuwe consumables zoals een hete peper, een maiskolf en een vreemde blauwe paddenstoel. Daarnaast zijn er in ieder geval al vier nieuwe wapens bekend, waaronder een shotgun, een granaatwerper en een shotgun.

  Volgens een dataminer op Twitter zal de map eruit gaan zien zoals hieronder weergegeven.

  x

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.