Politieagenten negeerden overval voor Pokémon

News
woensdag, 11 oktober 2023 om 16:30
pokemon gof1628236560
Pokémon blijft een grote publiekstrekker, onder volwassenen net zo goed als bij kinderen. Dat is meestal geen probleem, maar rond de release van Pokémon GO liep er hier en daar iets uit de hand. Zo negeerden twee agenten een overval om de game te spelen.
De periode vlak na de release van Pokémon GO kon nogal chaotisch zijn. De game was een tijdje een enorme rage en veel spelers gingen vrij ver om zeldzame Pokémon te vangen. Niet zelden betraden spelers bijvoorbeeld verboden terrein.
Er zullen dan ook aardig wat spelers in aanraking zijn gekomen met de politie, maar niet alle agenten waren veel beter. Twee agenten in Los Angeles negeerden bijvoorbeeld een oproep om te helpen bij een overval om de game te spelen. Dat blijkt uit pas vrijgegeven beelden uit 2017, toen Pokémon GO nog relatief nieuw was.
De twee agenten negeren de eerste radio-oproep om te assisteren bij een overval en later wordt ook een vraag waarom ze niet antwoorden genegeerd. Intussen maakt het duo meerdere verkeersovertredingen op zoek naar Snorlax en Togetic. Beide Pokémon, toen nog zeldzaam in de game, werden gevangen. De agenten waren alleen niet veel later hun baan kwijt.

Pokémon GO heeft Pokémon uit Scarlet en Violet

Hoewel de rage rondom Pokémon GO inmiddels wel voorbij is, zijn er nog steeds veel mensen die de game dagelijks spelen. Er wordt ook nog altijd content toegevoegd aan de game. Zo zijn er sinds kort Pokémon uit de Paldea-regio van Scarlet en Violet te vangen.