'Disney gooit Daredevil reboot serie volledig op de schop'

News
woensdag, 11 oktober 2023 om 17:00
daredevil charlie coxf1658736544
Het lijkt erop dat Disney niet zo blij is met de Daredevil reboot serie. Naar verluidt gaat namelijk de hele serie op de schop, nadat de twee hoofdschrijvers zijn vervangen.
Daredevil was een groot succes op Netflix en de streamingdienst had er graag mee door willen gaan, maar Disney besloot om de rechten naar zich toe te trekken met de lancering van Disney+.
Ondanks dat de eerste drie seizoenen van Daredevil op Disney+ te zien zijn en de cast grotendeels hetzelfde is gebleven, heeft Disney besloten om een complete reboot te maken van Daredevil Born Again. Maar volgens The Hollywood Reporter gaat de show nu nóg een keer volledig op de schop.
Sinds de productie op pauze is gegaan door de schrijversstaking heeft de top van Marvel, inclusief Kevin Feige, de al gemaakte afleveringen onder de loep genomen. De conclusie: de opzet van de show werkt niet. Er zou besloten zijn om hoofdschrijvers Chris Ord en Matt Corman te ontheffen uit hun functie en het hele project te herzien.

Daredevil serie zonder Daredevil

Waar de Netflix-versie van Daredevil zich voornamelijk richtte op de acties van de superheld, zouden Oord en Corman hebben besloten om er meer een juridische serie van te maken in de rechtbank. Volgens de publicatie zou Daredevil pas verschijnen in zijn kostuum in de vierde aflevering van de show. Dat is nogal laat voor een Disney+-serie, aangezien de shows vaak maar zes of acht afleveringen per seizoen hebben.
Disney heeft Corman en Ord nu als executive producers gezet op Daredevil Born Again. Sommige scènes en afleveringen blijven behouden, maar er zullen ook veel meer elementen in de nieuwe versie van Born Again worden toegevoegd. Daredevil Born Again zou ergens in 2024 uitkomen, maar het is onduidelijk of die deadline nu nog gehaald kan worden.