Politieagent opgepakt voor stelen Pokémon kaarten

News
donderdag, 17 augustus 2023 om 10:30
pexels erik mclean 9661252f1646061039
Pokémon-fans kijken waarschijnlijk niet vreemd op wanneer dieven het weer eens gemunt hebben op Pokémon-kaarten. De kaarten zijn tegenwoordig namelijk een hoop geld waard. Vorige week was het dan ook weer raak, maar dit keer had de dief een opvallend beroep: hij was politieagent.
Volgens de lokale nieuwssite Advance Local uit Alabama werd agent Josh Hardy op 12 augustus gearresteerd nadat hij had geprobeerd verschillende Pokémon-kaarten te stelen in een Walmart. Hardy was duidelijk op zoek naar de meest waardevolle exemplaren, want hij opende verschillende pakjes en stopte individuele kaarten in zijn broekzak. Hij was hier niet bepaald subtiel in, want hij deed dit voor de ogen van een werknemer. Toen de werknemer hem op zijn diefstal aansprak, vluchtte hij de winkel uit.
Niet veel later werd Hardy gevonden in een lokaal restaurant met de kaarten gewoon nog in zijn zakken. De agent werd onmiddellijk gearresteerd en aangeklaagd wegens diefstal. Het was voor de omstanders in Walmart en het restaurant overigens duidelijk dat Hardy een agent was, want hij droeg al die tijd zijn uniform.

Pokémon-kaarten vaker doelwit van dieven

Hardy is lang niet de eerste die probeert Pokémon-kaarten te stelen om zo snel rijk te worden. Begin dit jaar stalen twee dieven in Tokyo honderd kaarten met een waarde van omgerekend zo’n 10.650 euro. Lang duurde dit niet: de roof duurde nog geen minuut.