Pokémon toont interesse in controversiële technologie

News
maandag, 13 maart 2023 om 17:00
pokemon scarlet keyartf1668713769
Niet elke technologie wordt met open armen ontvangen. Sterker nog, soms is men fel tegen een nieuwe ontwikkeling. NFT’s behoren tot de meest controversiële technologieën van de afgelopen jaren, maar toch toont The Pokémon Company er nu ineens interesse in.
The Pokémon Company is op zoek naar een Corporate Development Principal. Wie die rol vervult is onder andere verantwoordelijk voor de strategie en relaties van het bedrijf, maar ook voor ontwikkeling en innovatie. Het ziet er alleen naar uit dat die ontwikkeling en innovatie niet per se iets is waar veel Pokémon-fans op zitten te wachten.
Er wordt namelijk gezocht naar iemand die bekend is met Blockchain, NFT’s en het metaverse. De kandidaat moet bovendien sterke banden hebben met andere mensen die met die technologieën werken. Dat alles doet sterk vermoeden dat The Pokémon Company wil uitzoeken wat voor mogelijkheden er zijn voor bijvoorbeeld Pokémon NFT’s.
NFT’s zijn geen populair onderdeel van games. Met een NFT zou je eigenaar kunnen worden van een digitaal item dat potentieel veel waard kan zijn. Spelers zitten daar alleen vaak helemaal niet op te wachten en laten zich vaak negatief uit over NFT-plannen van andere uitgevers.

Gaat Pokémon NFT’s gebruiken?

Dat The Pokémon Company op zoek is naar iemand die verstand heeft van Blockchain en NFT’s wil niet zeggen dat dit een groot onderdeel gaat worden van de games. Het is goed mogelijk dat het bedrijf gewoon een expert in huis wil hebben. Ook als er wel een NFT-game komt, is het niet gezegd dat die rechtstreeks verbonden is aan bijvoorbeeld de mainline Pokémon-games.