Pokémon Scarlet en Violet bug verwijdert save files

News
dinsdag, 07 maart 2023 om 15:30
pokemon scarlet keyartf1668713769
Pokémon Scarlet en Violet zijn enigszins berucht om de vele technische problemen die de games hebben. Een aantal daarvan is sinds lancering wat verbeterd, maar een nieuwe update komt met een probleem dat vele malen erger is dan een slechte performance. Spelers raken hun save files namelijk kwijt.
De nieuwste versie van Pokémon Scarlet en Violet introduceert nieuwe functionaliteit, maar helaas ook nieuwe problemen. Dankzij deze nieuwe update kun je Pokémon GO aan de game koppelen en de aankomende DLC alvast kopen. Het ziet er alleen naar uit dat je dat allebei beter niet kunt doen.
Spelers laten namelijk op Reddit weten dat het koppelen van Pokémon GO hun save file in Scarlet en Violet wist. Hetzelfde is een andere speler overkomen na het kopen van de DLC. Het is mogelijk dat er nog andere potentiële oorzaken zijn.
In ieder geval lijkt het momenteel verstandig om niet de laatste versie van de game te downloaden, of anders in ieder geval niet de DLC te kopen of Pokémon GO te koppelen. Er is altijd de mogelijkheid dat het bij jou wel goed gaat, maar je loopt een groot risico. Getroffen spelers kunnen de game niet eens meer normaal opstarten, dus bekende methodes om saves terug te halen vanaf het beginscherm werken ook niet.

Wordt deze Pokémon Scarlet en Violet bug gefixt?

Momenteel zijn er nog geen officiële berichten vanuit Nintendo, Game Freak of The Pokémon Company over dit probleem. Spelers die contact op hebben genomen met de klantenservice van Nintendo melden wisselende ervaringen. Minstens één speler kreeg te horen dat het probleem onderzocht wordt.