'Geliefde Pokémon spin-off keert dit jaar terug'

News
zaterdag, 18 februari 2023 om 11:00
pokemonf1584110673
Het lijkt er op dat Japanse studio Spike Chunsoft bezig is met een nieuw deel in de Pokémon Mystery Dungeon-reeks. Go Nintendo merkte in de source code van de recent gelanceerde website Pokémon Together op dat de Japanse studio genoemd wordt. Deze was voor het laatst betrokken bij een Pokémon project in 2020.
Recent lanceerde The Pokémon Company een gloednieuwe website in aanloop naar Pokémon Day. Deze dag is 27 februari en volgens de website komt er die dag in enige vorm nieuws. Wat er op de planning staat is onduidelijk, maar mogelijk heeft de broncode van de website de verrassing verklapt.
In de broncode staat namelijk een copyright-code gekoppeld aan de naam Spike Chunsoft. Deze Japanse studio was in 2020 verantwoordelijk voor Pokémon Mystery Dungeon Rescue Team DX, een remake van de Game Boy Advance en Nintendo DS-games Pokémon Mystery Dungeon Red & Blue Rescue Team.
De broncode verklapt dat de studio nu een copyright heeft voor 2023, wat doet vermoeden dat er een aankondiging van de studio op de planning staat. Mogelijk gaat het om een nieuwe Pokémon Mystery Dungeon-game of wederom een remake van een oudere titel binnen de reeks. Na Red & Blue Rescue Team kwamen namelijk nog tal van vervolgen, waaronder de Explorers of Time & Darkness-tt

Meer duidelijkheid op Pokémon Day?

Op 27 februari is het Pokémon Day en wellicht wordt dan meer duidelijkheid gegeven. Doorgaans gebruikt The Pokémon Company de gelegenheid voor een speciale uitzending waarin tal van nieuwe producten worden aangekondigd. Voor 2023 is die aankondiging nog niet geweest, maar met nog dik een week voor de maand afloopt, is die kans nog altijd aanwezig.