Verstappen heeft duidelijke keuzes voor zijn F1 Dream Team

News
dinsdag, 21 februari 2023 om 17:30
si202205290160 newsf1654675556
Momenteel is Max Verstappen één van de meest gewilde coureurs, die elke eigenaar wel in zijn team zou willen hebben. Maar hoe zou Verstappen zelf zijn eigen F1 Dream Team invullen? Dat heeft hij nu verklapt.
In een video voor Mobil 1 The Grid is Max Verstappen gevraagd hoe zijn eigen Formule 1-team eruit zou komen te zien. De Nederlander heeft daarbij de keuze tussen alle teambazen en coureurs die momenteel actief zijn in de sport, dus dat betekent dat hij niet zijn eigen vader of goede vriend Daniel Ricciardo mag kiezen. En natuurlijk mag de Nederlander ook niet zichzelf kiezen voor een rol binnen het team.
Over de keuze voor de teambaas in zijn F1 Dream Team hoeft de regerend wereldkampioen niet lang te denken. Meteen laat Verstappen weten dat hij ‘altijd voor Christian Horner zal kiezen’, de huidige teambaas van Red Bull Racing. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien de Brit al lange tijd wordt gezien als één van de beste teambazen in sport en ook het record in handen heeft van de jongste teambaas aller tijden. Toen hij aantrad bij Red Bull was hij slechts 31 jaar oud.

Lastige keuze voor Verstappen

De keuze voor coureurs is voor Verstappen alleen een stuk lastiger. Het huidige veld zit immers vol met talent, van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton tot aan veelbelovende rookies zoals Oscar Piastri. De Nederlander zal in ieder geval gaan voor een duo dat bestaat uit een ervaren rot en een jong(er) talent.
Voor de ervaren coureur valt de keuze op Fernando Alonso. Verstappen heeft in het verleden al aangegeven een groot fan te zijn van de rijstijl van de Spanjaard en natuurlijk hebben de twee ook veel overeenkomsten als het aankomt op hun directe communicatiestijl. Het andere stoeltje in het F1 Dream Team wordt opgevuld door de jonge Lando Norris, eveneens een goede vriend van Verstappen en natuurlijk een razendsnelle coureur.

Populair Nieuws