Pokémon moet langer bestaan dan ons allemaal

News
donderdag, 23 november 2023 om 10:00
pokemonscarletf1676998366
Ooit dachten veel mensen dat Pokémon snel weer over zou waaien. Maar na zo’n 27 jaar is de franchise nog altijd populair. In een interview geeft een topman van The Pokémon Company nu aan dat de franchise honderden jaren mee moet gaan.
Het is niet makkelijk om de toekomst te voorspellen, maar als het aan Takato Utsunomiya van The Pokémon Company ligt, is er de komende tijd één grote zekerheid: het voortbestaan van Pokémon. De franchise moet namelijk honderden jaren mee gaan, vertelt hij in een interview met The Guardian.
Dat zou betekenen dat niemand die nu in leven is het einde van de Pokémon-franchise meemaakt. Maar om dat te bereiken is er wel werk aan de winkel. Er moeten nieuwe Pokémon bij komen die nieuwe fans aanspreken en er zijn veel nieuwe ideeën nodig. Wel blijven games de kern van de franchise, volgens Utsunomiya.
Hij vindt games de beste manier om de Pokémon-setting te beleven. Een grote reden daarvoor is dat het nu mogelijk is om het gedrag van Pokémon in het wild uit te beelden. Voorheen was er een grote kloof tussen wat de Pokédex zei over een Pokémon en wat je die Pokémon daadwerkelijk kon zien doen in de game. Sinds Pokémon Legends Arceus is er een nieuw realisme in de game.

Pokémon games krijgen veel kritiek

Waar Utsunomiya niet op in gaat is dat juist de games de laatste tijd veel kritiek krijgen. Pokémon Scarlet en Violet mogen dan realistisch Pokémon-gedrag tonen, maar de games worden geplaagd door bugs en zijn visueel niet echt indrukwekkend. Een verbetering op dat vlak lijkt ook wenselijk, als de games de kern moeten blijven van de franchise.