Let op: Tijdschema GP Brazilië heeft opvallende tijden

News
maandag, 07 november 2022 om 14:30
max verstappen gp brazilie 2021f1667823474
Aankomend weekend gaat het F1-circus van start in Sao Paulo, op het circuit van Interlagos. Let wel goed op, want het tijdschema van de GP Brazilië heeft een aantal opvallende tijden.
Het Autodromo José Carlos Pace, in de volksmond beter bekend als Interlagos, is een circuit die geliefd is bij fans en de coureurs. Vrijwel elk jaar zorgt de GP van Brazilië namelijk wel weer voor een hoop spektakel. Denk bijvoorbeeld aan de masterclass van Max Verstappen in de regen in 2016 of de opmars van Lewis Hamilton vorig jaar.
De race in Brazilië kent sowieso een overeenkomst met het raceweekend van 2021. De laatste sprintrace van 2022 wordt namelijk georganiseerd op Interlagos. Dat betekent dat de gebruikelijke structuur weer flink op de schop wordt gegooid. Zo wordt de kwalificatie nu gehouden op vrijdag.
Door de sprintrace kunnen we ook niet vasthouden aan de enigszins gebruikelijke tijden voor een raceweekend. Let dus goed op met het tijdschema, voordat je straks de GP van Brazilië mist!

Ongekend record voor Verstappen?

De GP van Brazilië zal niet zo spannend zijn als vorig jaar als het aankomt op het kampioenschap. Die zijn namelijk al in handen van Max Verstappen en Red Bull Racing. De regerend wereldkampioen kan wel zijn record uitbreiden in de aankomende twee races.
Met zijn overwinning in Mexico heeft hij namelijk al in het record in handen van het meeste aantal overwinningen in één seizoen. Maar als hij in Brazilië en Abu Dhabi wint, dan gaat Verstappen qua percentage ook Michael Schumacher voorbij.
Hij kan niet helemaal doorstoten naar de nummer één positie, want die is met 75 procent in handen van Alberto Ascari. Destijds zat de Formule 1 alleen heel anders in elkaar en won de Ferrari-coureur zes van de acht races. Niet heel vergelijkbaar dus met de moderne Formule 1.

Populair Nieuws

Laatste Reacties