Pokémon komen permanent naar Las Vegas

News
dinsdag, 23 mei 2023 om 18:00
pokemonscarletf1676998366
Pokémon is één van de meest lucratieve media-franchises ter wereld. Het is dan ook geen wonder dat hij ook doordringt in het dagelijks leven. Voor sommige inwoners van Las Vegas worden Pokémon permanent dagelijkse kost.
Pokémon komen naar Las Vegas, maar niet als toeristische trekpleister of een tijdelijke show. Een nieuwbouwwijk ten zuidwesten van het centrum van Las Vegas krijgt straatnamen die gebaseerd zijn op Pokémon. Er komen bijvoorbeeld een Jigglypuff Place, Charmander Lane, Snorlax Lane en Squirtle Lane.
Andrea Miller, de manager van het bouwproject, is verantwoordelijk voor de keuze. Het is volgens haar niet makkelijk om straatnamen te verzinnen. Je moet er namelijk minstens twee keer zoveel indienen als je nodig hebt, waarna gecontroleerd wordt of de namen beschikbaar zijn en of ze gebruikt kunnen worden, zo legt ze uit aan de plaatselijke nieuwszender.
Het idee om straten naar Pokémon te noemen kwam omdat Millers zoons “geobsedeerd” zijn door Pokémon. Jigglypuff is hun favoriet, waardoor de naam gebruikt is voor de belangrijkste straat in de wijk. Miller vindt het ook een leuke naam, die je misschien een beetje opvrolijkt als je na een lange dag Jigglypuff Place op rijdt.

Pokémon krijgt grote DLC

Het vinden van genoeg straatnamen zal in dit geval geen probleem zijn geweest, aangezien er meer dan 1000 Pokémon zijn om uit te kiezen. Dat zullen er tegen het einde van dit jaar nog meer zijn, want dan krijgen Pokémon Scarlet en Violet een grote uitbreiding, met nieuwe Pokémon. Die DLC heeft trouwens indirect ook geleid tot wat opmerkelijke geruchten over de Nintendo Switch 2.