Pokémon is op de Switch succesvoller dan ooit

News
donderdag, 16 mei 2024 om 18:00
pokemon scarlet keyartf1668713769
Er is de laatste jaren veel kritiek op Pokémon. Op de Switch zijn er namelijk vrij weinig games in de franchise die daadwerkelijk goed draaien. Maar dat houdt de verkoop van de games helemaal niet tegen.
Pokémon lijkt misschien niet meer dezelfde hype te hebben die het in de jaren 90 en rond 2000 had, maar de verkopen van de games spreken dat tegen. Twitter-gebruiker Pierre485 heeft de bekende verkoopcijfers per generatie in een grafiekje gezet en daaruit blijkt onmiddelijk dat de Switch de beste generatie voor Pokémon ooit is. Daarbij zijn alleen de games meegenomen die gerekend kunnen worden tot de main series.
Pokémon Scarlet Bundel - The Hidden Treasure of Area Zero DLC - Game Uitbreiding - Nintendo Switch Image
Pokémon Scarlet Bundel - The Hidden Treasure of Area Zero DLC - Game Uitbreiding - Nintendo Switch
EUR74.9980.99
Op voorraad
Koop op bol.
Wat Pierre485 betreft zijn dat op de Switch Let’s Go! Pikachu en Eevee, Sword and Shield, Brilliant Diamond en Shining Pearl, Legends: Arceus en Scarlet en Violet. Titels als New Pokémon Snap en Pokémon Mystery Dungeon tellen dus niet mee. Van de main series games zijn op de Switch in totaal 96,32 miljoen exemplaren verkocht, waarmee het voor het eerst is dat de verkoopcijfers van Pokémon op de Game Boy en Game Boy Color worden overtroffen.
In het bijzonder zijn Scarlet en Violet heel succesvol. Die twee titels zijn 24,92 keer verkocht, waarmee het nog niet de best verkochte Pokémon games ooit zijn, maar wel de snelst verkopende. Dit terwijl deze games mogelijk de meeste kritiek van alle Pokémon-games tot nu toe kreeg.

Nog een Pokémon game op komst voor Switch

Er lijkt weinig reden voor The Pokémon Company om de games iets beter op orde te brengen, gezien de hoge verkoopcijfers. Waarschijnlijk gaan die cijfers alleen maar verder uitlopen, want de franchise is nog niet klaar met de Switch.
Van veel grote franchises wordt momenteel verwacht dat nieuwe games bewaard worden voor de Switch 2. Maar Pokémon heeft nog minstens één grote titel bevestigt die naar de huidige console komt. In 2025 verschijnt namelijk Pokémon Legends Z-A.