Alles wat we weten over Pokémon Legends Z-A

Article
woensdag, 28 februari 2024 om 17:00
pokemon legends z a 2f1709131755
Voorafgaand aan de recente Pokémon Presents namen veel fans aan dat er remakes van Black en White op het programma stonden. De aankondiging van Pokémon Legends Z-A, een (vermoedelijk) Legends Arceus-achtige game die voortborduurt op X en Y was dan ook een grote verrassing. Dit weten we allemaal al over de game!

Helemaal beperkt tot Lumiose City

Wie bekend is met Pokémon X en Y zal de nodige tijd hebben doorgebracht in Lumiose City. Het is als het ware een Pokémon-versie van Parijs, aangezien het de grootste stad is in de op Frankrijk gebaseerde Kalos-regio. Buiten Lumiose City is er een vrij mooie Pokémon-regio, maar die gaan we in Legends Z-A niet zien.
Het is inmiddels namelijk bevestigd dat de hele game zich afspeelt in Lumiose City, waar een groot ontwikkelingsplan wordt uitgevoerd om mens en Pokémon naast elkaar te laten leven. De vraag is nu wat voor gevolgen dat heeft voor de gameplay van Legends Z-A.
Op basis van de naam zou je verwachten dat de game speelt als Pokémon Legends Arceus, maar die game had grote open gebieden om te verkennen. Lumiose City zal in de nieuwe game ongetwijfeld een schaal hebben waar de 3DS nooit van had kunnen dromen. Maar een stad lijkt een wat lastige omgeving om de gameplay van Legends Arceus één op één in over te nemen. Mogelijk slaat de Legends-subtitel in het vervolg niet op een bepaald soort gameplay, maar op een nieuw verhaal in een bekende regio.
pokemon legends z a lumiose cityf1709131908

Mega Evolutions zijn terug

In de laatste paar generaties heeft Pokémon er een handje van om een mechanic toe te voegen aan de bekende gevechten, die in de volgende generatie weer helemaal is verdwenen. Dat begon allemaal met Mega Evolutions in X en Y. Die hebben het dankzij hun aanwezigheid in Sun en Moon iets langer uitgehouden dan bijvoorbeeld Z-moves of Dynamaxen, maar inmiddels zijn ze ook verdwenen.
Maar als we teruggaan naar de setting van X en Y, is het alleen maar gepast dat Mega Evolutions ook terugkomen. De eerste trailer bevestigt dat dan ook door even het embleem waarmee deze tijdelijke evoluties worden aangeduid te tonen. Zijn er misschien ook nieuwe Mega Evolutions? Dat zal moeten blijken wanneer we meer horen over de game.
pokemon legends z af1709044839

Eindelijk een grote rol voor Zygarde?

Tegenwoordig krijgen Pokémon-games DLC, maar in 2013 was het nog gebruikelijk dat nieuwe ideeën voor een recente Pokémon-game werden verwerkt in een aangepaste versie. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld Pokémon Crystal, Emerald of Platinum. Na X en Y, die de Pokémon Xerneas en Yveltal centraal zetten, leek een Pokémon Z rondom de mysterieuze Zygarde een logische volgende stap.
Maar dat is nooit gebeurd. Zygarde kreeg meer aandacht in Sun en Moon, maar had daarin zeker geen heel grote rol. Legends Z-A lijkt eindelijk iets goed te maken, want de letters Z en A in het logo hebben hetzelfde zwart-groene palet en hetzelfde zeshoekenpatroon als Zygarde.
De letter A heeft ook een soort bloemstengelpatroon. Dat kunnen we niet helemaal in verband brengen met Zygarde, dus mogelijk is er ook een nieuwe Pokémon in aantocht. Maar daarover kunnen we met de informatie die we hebben nog niet teveel speculeren.
20211005 switcholed8f1633465772

Release in 2025 (ook voor Switch 2?)

Het bestaan van Pokémon Legends Z-A is onverwacht, maar het was niet het enige verrassende aan de presentatie. Pokémon slaat 2024 namelijk over. Er lijkt dit jaar geen grote Switch-game te komen, want Legends Z-A komt pas in 2025.
Dat roept natuurlijk ook de vraag op of de game misschien op Switch 2 uitkomt. Onmogelijk is het niet, maar het is ook zeker geen garantie. Er komen vaker nog Pokémon-games uit op een oud systeem terwijl het nieuwe al op de markt is. Momenteel is de game wel bevestigd voor Switch, dus tenzij er sprake is van een aardig misleidend stukje marketing, heb je geen Switch 2 nodig om de game te spelen. Dan kan het natuurlijk nog wel een cross-gen game zijn.

Populair Nieuws

Laatste Reacties