Pokémon Go niet langer te spelen in Rusland

News
vrijdag, 11 maart 2022 om 14:30
pokemon go leak toont lucky pokemon 136376
Het populaire Pokémon Go is niet langer te downloaden in Rusland en Wit-Rusland, zo meldt ontwikkelaar Niantic. Het bedrijf neemt deze beslissing wegens de oorlog in Oekraïne.
Pokémon Go is al niet meer te vinden in de Russische en Wit-Russische app stores. Wie de game al op diens telefoon heeft geïnstalleerd zal ook niet lang meer kunnen spelen. Niantic geeft namelijk aan dat gameplay binnenkort opgeschort wordt. De beslissing geldt ook voor Niantics andere games, waaronder Ingress en Pikmin Bloom.
‘’We staan achter de wereldwijde gemeenschap in de hoop voor vrede en een snelle oplossing voor het geweld en lijden in Oekraïne,’’ schrijft de ontwikkelaar in zijn verklaring op Twitter.
Tot wanneer de boycot duurt zegt het bedrijf niet, maar er kan vanuit worden gegaan dat de apps pas weer te spelen zijn als Rusland zich terugtrekt uit Oekraïne.

Niantic gaat een stapje verder

Hoewel Niantic niet de eerste is om zijn games uit de app stores te verwijderen en in-game aankopen stop te zetten, gaat het bedrijf wel nog een stapje verder dan vele andere bedrijven uit de game-industrie, doordat de games binnenkort helemaal niet meer te spelen zijn, ook als ze al geïnstalleerd zijn.
Deze week maakten ook Nintendo en PlayStation nieuwe maatregelen tegen Rusland bekend. De Nintendo eShop was al gesloten, maar nu zal het bedrijf ook geen producten meer exporteren. Ook de PlayStation Store werd deze week gesloten.