Pokémon fans zien hints naar nieuwe remakes

News
woensdag, 09 augustus 2023 om 17:00
pokemonscarletf1676998366
Er is onlangs een nieuwe Pokémon Presents uitgezonden. Die hield zich vooral bezig met dingen die dit jaar nog uitkomen, zoals Detective Pikachu Returns en DLC voor Pokémon Scarlet en Violet. Maar fans denken hints te zien naar games die verder in de toekomst liggen.
Wat de mainline Pokémon-reeks betreft zitten we in een DLC-jaar. Maar in de meeste andere jaren verschijnt er een volwaardig paar Pokémon-games. Een jaar na de DLC van Pokémon Sword en Shield verschenen er bijvoorbeeld remakes van Diamond en Pearl. Fans denken nu dat wanneer de DLC voor Scarlet en Violet uit is, het tijd is voor remakes van Pokémon Black en White.
Die speculatie is niet alleen gebaseerd op het patroon van releases in de franchise. Er zijn ook bepaalde details uit de Pokémon Presents die eerder deze week werd uitgezonden die gezien worden als hint. Beide hebben te maken met het personage Drayton uit de Scarlet en Violet DLC.
Zijn design lijkt namelijk enigszins gebaseerd op de Gym Leader Drayden uit Pokémon Black: met name de vorm en kleur van de ogen komen overeen. Draytons naam laat zich in andere regio’s vertalen naar Iris, de naam van een Gym Leader in Pokémon White. Alle drie de trainers specialiseren in Dragon-type Pokémon. Daarbovenop vinden veel spelers dat Archaludon, een Pokémon die Drayton gebruikt, lijkt op de Driftveil Drawbridge uit Black en White.

Pokémon Black en White remakes op komst?

Het lijkt misschien wat vergezocht om dit allemaal als hint te zien dat er Pokémon Black en White remakes in ontwikkeling zijn. Maar de Pokémon-franchise maakt er wel gewoonte van om in games alvast hints te verstoppen naar de volgende game. Wellicht vallen deze connecties dus inderdaad volgend jaar op hun plek.