Plooij: "Lof voor De Vries is alleen om Verstappen te narren"

News
maandag, 19 september 2022 om 16:00
max verstappen gp belgie 2022f1662032577
Sinds zijn F1-debuut op Monza krijgt Nyck de Vries lof over de hele wereld. Volgens Jack Plooij is daar alleen niks van gemeend en is het alleen bedoeld om Max Verstappen in de weg te zitten.
Tijdens de Grand Prix van Italië mocht Nyck de Vries last minute invallen, omdat Alexander Albon naar het ziekenhuis moest met een blindedarmontsteking. Ondanks dat hij plotseling in de auto moest zitten, wist de Nederlander op indrukwekkende wijze punten te pakken voor het team van Williams.
Na afloop van de race werden de prestaties van De Vries dan ook gelauwerd en niet alleen in Nederland. Ook in het buitenland was er veel lof voor de coureur. Maar volgens Jack Plooij is er niks gemeend van de felicitaties vanuit het Verenigd Koninkrijk, dat stelt de voormalig pitreporter bij Ziggo Sport Race Café.

“Iedereen in nu ineens bij Nyck betrokken geweest, zoals bijvoorbeeld Jost Capito. Wat heeft hij ooit voor Nyck gedaan? Die Engelsen doet het volgens mij alleen om Max een beetje te narren. Die vinden het lekker om nu iemand anders op te hemelen uit Nederland. Abu Dhabi zit ze daar nog steeds niet lekker.”

F1-stoeltje voor Nyck de Vries?

Ongeacht of het lof gemeend is of niet, de prestaties van Nyck de Vries hebben wel de aandacht getrokken van verschillende Formule 1-teams. Zo maakt de Nederlander kans op verschillende stoeltjes voor 2023, terwijl hij voor de Grand Prix van Italië alleen een mogelijke kanshebber was bij Williams.
De beste mogelijkheid voor De Vries lijkt het team van AlphaTauri te zijn. Alpine wil namelijk dolgraag Pierre Gasly overnemen om een compleet Franse line-up te hebben, waardoor het tweede stoeltje van AlphaTauri mogelijk leeg is. Naar verluidt heeft De Vries al een akkoord liggen en moet alleen de transfer van Gasly nog voltooid worden.