'Contract voor Nyck de Vries bij AlphaTauri bijna rond'

News
maandag, 19 september 2022 om 10:00
nyck de vries williamsf1663152143
Het lijkt erop dat we volgend jaar voor twee Nederlanders kunnen juichen in de Formule 1. Naar verluidt is Nyck de Vries namelijk bijna akkoord met AlphaTauri voor een stoeltje in 2023.
Sinds de Grand Prix van Italië is Nyck de Vries plotseling het gesprek van de dag in de Formule 1. De Nederlander wist op indrukwekkende wijze punten te scoren in zijn allereerste Grand Prix ooit en dan ook nog eens in een Williams. Het is dan ook niet zo vreemd dat hij de aandacht te pakken heeft van meerdere teams.
Het lijkt er nu zelfs op dat hij bijna rond is met een team die niet veel mensen aan hadden zien komen: AlphaTauri. De geruchten over een mogelijk plekje bij het zusterteam van Red Bull Racing doken op toen De Vries gespot was in Graz, op bezoek bij niemand minder dan Helmut Marko.
Nu meldt Erik van Haren, de doorgaans goed geïnformeerde F1-journalist van De Telegraaf, dat een akkoord tussen De Vries en AlphaTauri al bijna rond is. Het enige wat nog afgerond moet worden is een deal tussen Alpine en Red Bull over Pierre Gasly.

Waardoor maakt De Vries nu ineens kans?

De Fransman heeft momenteel een contract bij AlphaTauri, maar lijkt de gedoodverfde favoriet om plaats te nemen naast Esteban Ocon. Het team van Alpine, dat deels in handen is van de Franse overheid, heeft dan een volledige Franse line-up.
Eerst was het plan om IndyCar-coureur Colton Herta in het stoeltje van AlphaTauri neer te zetten, maar die missie lijkt gefaald. Naar verluidt wil de FIA geen uitzondering verlenen om de Amerikaan een Super License te geven. Daardoor ligt de weg voor Nyck de Vries nu wagenwijd open naar de Formule 1, ondanks dat hij met zijn 27 jaar werd bestempeld als ‘te oud’ door velen.

Populair Nieuws