‘PlayStation Trophies komen naar nieuw platform’

News
maandag, 16 oktober 2023 om 14:30
playstation trophiesf1655372648
Sony brengt steeds meer PlayStation-games naar PC. De PC-versies van die games leiden alleen wel een grotendeels gescheiden bestaan van de PlayStation-veries. Maar het lijkt mogelijk dat dat gaat veranderen, in ieder geval als het gaat om Trophies.
Als je een game op zowel PlayStation als PC hebt, wordt er momenteel niets gedeeld tussen de twee versies. Voortgang op het ene platform wordt niet gedeeld met het andere en het unlocken van een Steam Achievement speelt niet de bijbehorende Trophy vrij. Dit terwijl de Trophies en Achievements vrijwel altijd hetzelfde zijn.
Het ziet er nu naar uit dat er wat dat betreft iets gaat veranderen. TrueTrophies ontdekte namelijk dat er een nieuwe Trophy-lijst is voor PS5, waarbij ook een nieuw platform vermeld staat, namelijk PSPC. Er is niet heel veel fantasie voor nodig om te bedenken dat dat slaat op PlayStation-games op PC.

Eerste stap naar Trophies op PC is al gezet

Dat doet vermoeden dat Sony bezig is om een feature te testen waarbij je op PC ook PlayStation Trophies kunt verdienen. Vorig jaar werd het al mogelijk om een PSN-account te koppelen aan de PC-versie van Marvel’s Spider-Man Remastered. Dat lijkt een goed uitgangspunt om op den duur ook Trophies te kunnen verdienen met een PC-game.
Vooralsnog vraagt Sony niet dat je een PSN-account maakt om de PC-versie van een PlayStation-game te spelen. Het kan wel zijn dat er in de toekomst games verschijnen waarbij dat wel nodig is. Of je bijvoorbeeld een Xbox-account nodig hebt voor de Steam-versie van een Xbox-game, verschilt per titel.

Populair Nieuws