PSN account nu te gebruiken op PC

News
vrijdag, 07 oktober 2022 om 11:00
marvels spider man remastered pc 4f1660046049
In de laatste jaren zien we steeds meer PlayStation games naar PC komen. Desondanks heeft Sony de twee platforms vrijwel geheel gescheiden gehouden. Maar nu komt er dan toch een mogelijkheid om je PSN account te gebruiken in Sony’s PC games.
Een nieuwe patch voegt PSN functionaliteit toe aan de PC release van Marvel’s Spider-Man remastered. Als je in de game je PSN account koppelt, zijn er extra voordelen waar je van kunt profiteren. Op het moment lijkt het niet verder te gaan dan dat.
In Spider-Man kun je bijvoorbeeld een paar upgrades vroeg krijgen door een PSN account te linken en krijg je twee skill points. Er is geen manier om bijvoorbeeld je save data tussen de twee versies van de game te delen, of om achievements vrij te spelen als je de bijpassende trophy hebt.
Het bestaan van deze feature is geen grote verrassing. Er waren namelijk al verwijzingen naar gevonden in de bestanden van Spider-Man Remastered, al had dat ook een overblijfsel van een geschrapte feature kunnen zijn. Het is overigens niet verplicht om met een PSN account in te loggen als je een Sony game wil spelen op PC.

Welke PC games hebben PSN account voordelen?

Op dit moment heeft alleen Spider-Man voordelen via een PSN account. Wel laat een website van Sony over deze functie ook plaatjes van God of War, Days Gone en Uncharted: Legacy of Thieves Collection zien. Bovendien laat het bedrijf weten dat als je één PC game aan je PSN account linkt, dat gelijk geregeld is voor andere games, dus de functie komt sowieso naar meer titels.

Populair Nieuws